Baška Outdoor Festival za sportaše i rekreativce

  When:
  12/10/2018 @ 12:21 – 14/10/2018 @ 13:21
  2018-10-12T12:21:00+02:00
  2018-10-14T13:21:00+02:00

  Četvrto  izdanje Baška Outdoor Festivala donosi prave adrenalinske izazove tijekom trodnevnog programa koji započinje u petak, 12. listopada i traje sve do kasnih popodnevnih sati u nedjelju 14. listopada.

  Rekreativci i sportaši željni aktivnog odmora, koji su ovogodišnju sezonu otvorili na 4 Islands MTB Stage Race, B2B trailu i festivalu Crna Ovca, uživat će u pet različitih programa koje organiziraju Turistička zajednica općine Baška, zajedno s partnerom Valamar i nizom partnera, organizatora sportskih sadržaja.

   „Odlično turističko ljeto iza nas nastavljamo nizom sadržaja za ljubitelje aktivnosti na otvorenom, za sve uzraste i gotovo sve težinske kategorije u planinarenju, trailu i brdskom biciklizmu. Za ovogodišnji smo, četvrti po redu Outdoor Festival, ponovno uspjeli za posjetitelje osigurati brojne sportske i rekreativne aktivnosti, ali i popratne priredbe, od predavanja, preko video projekcija, pa do zabava“, najavljuje direktorica TZ općine Baška, Ivana Kovačić.

   U tri dana održavanja na Baška Outdoor Festivalu sportaši i rekreativci, kao i obitelji s djecom, moći će uživati u Zipline Edisonu, šetnji među krošnjama drveća, nezaboravnom doživljaju vožnje terenskim vozilom, hodanju po nezaboravnim krajolicima i spuštanju sajlama na više od 2 km dužine.

   Za bicikliste, Adria Bike organizira Krk ‘n’ Roll brdsko-biciklistički maraton 13.10. u tri različite duljine, od 70, 50 i 30 kilometara, za muškarce i žene. Utrka je rekreativnog karaktera i pravo prijave imaju sve osobe starije od 18 godina. Kao i na ostalim utrkama iz Husqvarna Adria Bike Series, i utrka na Krku nudi tri različite staze koje se odabiru prilikom prijave za utrku.

   Bogati cjelodnevni program trail utrke Krk Island Trail, u organizaciji Klub pustolovnih sportova Multisport u suradnji sa Outdoor.hr i Treking ligom, a održava se u subotu, 13.10. Natjecanje će se održati u tri kategorije,  Challenger u duljini 22 kilometara, Active u duljini 15 kilometara i Light u duljini 6 kilometara.

   U suradnji s Promotiv Travel Outdoor  svima željnima upoznavanja krajolika Baške i Krka u sporom ritmu organiziran je i planinarski izlet od centra Baške (Heritage hotel Forza) u smjeru Zaroka i Batomlja. Dio trase prolazi poučnom stazom ˝Baška-Zarok-Batomalj-Pod Lipicu˝ koja omogućava šetnju kroz jedinstveni krajolik Baške, njenu povijest i tradiciju, a zatim slijedi uspon prema prijevoju Vraca, te spust prema Bagu po Vaclavovom grebenskom putu s kojeg se pružaju predivne vizure na Bašku i susjedne otoke. Planinarski izleti održat će se u nedjelju, 14. listopada. Staza je srednje zahtjevna i ne preporuča se djeci mlađoj od 10 godina.

   Penjalište Portafortuna će i ove godine u subotu 13.listopada ugostiti penjače po stijenama, napredne i početne, koji će se na ovogodišnjem Baška Outdoor Festivalu prvi puta susresti s penjanjem po stijenama i moći će naučiti osnove penjanja i korištenja opreme, uz stručno vodstvo Alpinističkog kluba Put. Uz to, nakon samog penjanja imat će priliku poslušati i predavanje pod nazivom „Alpinistička ekspedicija Aconcagua 2016/17“.

  Posjetiteljima Baška Outdoor Festivala na raspolaganju su i jedinstvena outdoor karta i outdoor brošura, koje je Turistička zajednica općine Baška razvila i izradila kako bi im omogućila lakše snalaženje u prostoru i pronalaženje svih znamenitosti Baške i okolice te uživanje u više od 90 km šetnica, biciklističkim rutama povezanih povijesnim i kulturnim lokacijama i predivnoj prirodi Baške i okolice koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

  Od ove godine, posjetiteljima su na raspolaganju i dvije nove aplikacije za lakše snalaženje na terenu, koje možete pronaći na poveznici: https://www.krkoutdoor.com/

  Posebne pogodnosti smještaja za sve sudionike Baška Outdoor Festivala – smještaj u hotelu Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar 3* već od 31 EUR po osobi/danu za polupansion ili u hotelu Valamar Zvonimir Hotel 4* već od 34 EUR po osobi/danu za polupansion!

  Više info na: Jasna.Milazzi@valamar.com ili +385 (51) 656 134

   M.Z.

  Komentiraj

  komentari