Čakulaonica okupila ‘mame i tate’!

Zagreb, 25. lipnja 2021. –  24. lipnja 2021. godine  Udruga Sretna mama okupila je ‘mame’ i ‘tate’ i održala Čakulaonicu, radionicu za samohrane roditelje i jednoroditeljske obitelji i to na otvorenom u parku u blizini dječjeg vrtića ‘Pčelica’ u kojem su i započele Čakulaonice svojim radom.

Na radionici su se roditelji dotakli teme o manjkavosti Obiteljskog zakona od nejasnosti definicije obitelji, izostanka državne pomoći u procesu rastave pa sve do stigmatizacije kako od pojedinaca tako i od strane društvenih institucija te okoline.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sretna Mama (@sretnamama9)

 

‘Unatoč teškoj i izazovnoj godini za sve nas, jako nas raduje da smo i ove godine uspjeli održati našu  Čakulaonicu i okupiti roditelje kojima iskreno ‘fale’ ovakva druženja i međusobna podrška. Posebno se zahvaljujemo našem dragom i vjernom sponzoru, tvrtci Henkel koja je po običaju obradovala roditelje sa bogatim poklonima iz svog bogatog portfelja proizvoda poput Persila, Silana, Perwolla i drugih’, izjavila je Ana Mišić, urednica portala Sretna mama i predsjednica Udruge za samohrane roditelje i dodala: ‘Upravo zbog izostanka adekvatnih društvenih mjera od podrške institucija, a i društva općenito, voljeli bi da se naš rad prepozna i da dobijemo veću podršku od institucija i države, a u konačnici bi puno pomoglo samohranim roditeljima i jednoroditeljskim obiteljima kao i društvu u cjelini.’

Svi zainteresirani roditelji, kao i donatori, , psiholozi, predavači, pedijatri mogu se javiti u redakciju Sretne mame kako bi dali svoj doprinos ovakvim aktivnostima bilo idejama ili direktnim sudjelovanjem u Čakulaonicama.

Oglas

Komentiraj

komentari