Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i kino Kinoteka u subotu širom otvaraju svoja vrata

  When:
  23/09/2017 @ 14:32
  2017-09-23T14:32:00+02:00
  2017-09-23T14:47:00+02:00
  Where:
  Zagreb
  Kordunska 1

  Besplatni program u Kordunskoj 1 namijenjen svim generacijama, a uključuje predstave i brojne radionice, projekciju filma Mali vojnik Jean-Luca Godarda i kviz filmskog znanja KOZa

  Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u subotu 23. rujna 2017. u kinu Kinoteka (Kordunska 1) predstavit će program Vrata širom otvorena s ciljem promicanja izvrsnosti u različitim kulturnim i umjetničkim područjima. Sva događanja su besplatna te će u njima moći uživati posjetitelji svih generacija, od najmlađih do najstarijih.

  Program za najmlađe počinje već od 10 sati uz Rajsko voće na uglu, predstavu o žestokom rivalstvu kvartovske voćarnice Rajsko voće i obližnjeg fast fooda Divlja krava, koja je nastala u suradnji Centra za kulturu Augusta Cesarca i OŠ Pavleka Miškine.

  Od 10:30 sati svi zainteresirani moći će zagrabiti u šešir mađioničara Jape u kojem ih očekuje pregršt čarobnih trikova te naučiti ponešto o iluzionističkom umijeću na demonstracijama i radionici pod nazivom Mali svijet trikova i iluzija.

  Filmska Chudo-vishta okupirat će kino Kinoteka od 11 sati, ali nema razloga za strah jer je riječ o projekciji kratkometražnog igranog filma nastalog na glumačko-filmskoj radionici Centra u okviru programa Od ideje do filma.

  Ljubitelji kvizova moći će od 17 sati u kinu Kinoteka odigrati filmsku KOZa-u (Kviz Općeg Znanja). Natjecati se mogu ekipe sastavljene od 2 do 4 člana, provjeravat će se poznavanje filmskog svijeta, a najbolje očekuju lijepe nagrade.

  Filmski kviz poslužit će kao izvrsno zagrijavanje za središnji događaj manifestacije, projekciju filma Mali vojnik Jean-Luca Godarda s početkom u 20 sati. Riječ je o glasovitom filmu iz 1963., s motivima alžirskog rata i Annom Karinom u naslovnoj ulozi.

  Tijekom cijelog dana živahno će biti i u dvorištu kina Kinoteka gdje će se u slučaju lijepog vremena održati nekoliko kreativnih likovnih radionica pod vodstvom akademske slikarice Ksenije Filipović. Od 11 do 12:30 sati izrađivat će se životinjske skulpture, a od 12:30 do 14 sati skulpture inspirirane djelima Vjenceslava Richtera.

  Detaljne informacije dostupne su na službenim stranicama Centra za kulturu i film Augusta Cesarca dok će događaji biti posebno najavljeni i na FB stranicima Centra Cesarec i kina Kinoteka.

  Komentiraj

  komentari