Najveća bavarska fešta u Istri počinje

  When:
  21/09/2018 – 29/09/2018 cjelodnevni
  2018-09-21T00:00:00+02:00
  2018-09-30T00:00:00+02:00

  Zagreb, 18. rujna –Kraj rujna je tradicionalno rezerviran za najpoznatiji bavarski pivski festival u mediteranskom okruženju poluotoka Lanterna – Oktoberfest by Valamar, i to šestu godinu zaredom. Veliki šator uređen u bavarskom stilu s tradicionalnom bavarskom glazbom uživo te velikim količinama piva i bavarskih specijaliteta ugostit će nekoliko tisuća posjetitelja od 21. do 29. rujna.

  Kao i uvijek do sada, u pripremama se pazilo na sve detalje: od samog izgleda i uređenja šatora, preko osoblja u tradicionalnim nošnjama do posebnog načina točenja i serviranja popularnog mass piva u kriglama od jedne litre, odnosno u ovom slučaju Puntgamer svijetlog i Karlovačkog tamnog piva.

  Službeno otvaranje ovog najveselijeg festivala u petak 21. rujna obilježit će – kako to tradicija nalaže –  razbijanje bačve u večernjim satima, nakon čega slijedi više od tjedan dana uživanja u hmeljskim napitcima i autentičnoj gastronomskoj ponudi uz glazbu uživo. S uistinu bogatog prigodnog menija posjetitelji će, između ostaloga, moći birati specijalitete poput pivskog pereca, goveđe juhe ili juhe s jetrenim knedlima, pikantnih pečenih rebarca s kiselim kupusom, svinjske koljenice, mesnog sira, raznih vrsta kobasica i knedli, krumpirove salate, savijače od jabuka i čuvenog Kaiserschmarrna.

  Prve dvije večeri, 21. i 22. rujna pozornicu će zauzeti našoj publici već dobro poznata šestorka u kiltovima Die Lauser, a 23. rujna kvartet Steirersound u svojim prepoznatljivim tradicionalnim „lederhosen“. Ponedjeljak i utorak, 24. i 25. rujna, odličnu zabavu garantiraju dva momka i dvije djevojke okupljeni u bendu Die Granaten, dok će se  26. i 27. rujna plesati u vlakiću uz, kako za sebe kažu, partyband Jungen Südsteirer. Kraj tjedna i ovogodišnjeg Oktoberfesta na porečki način 28. i 29. rujna zaključit će Mölltallica, četvorka profesionalnih glazbenika koja svake godine iznova oduševljava domaću publiku.

  Oktoberfest by Valamar traje do 29. rujna, šator se otvara u 18:30 sati svakoga dana i ulaz je besplatan.

  Kao i proteklih godina uz šator je osiguran i veliki besplatni parking, a kako bi svi posjetitelji mogli bez brige uživati u bogatoj ponudi Oktoberfesta, ponovno je organiziran i redovni, besplatni prijevoz iz centra Poreča.

   Svi ljubitelji ovog događanja, kao i oni željni dobre zabave mogu na vrijeme rezervirati svoj stol u šatoru na broj telefona 099 601 8055.

  M.Z.

  Komentiraj

  komentari