Počinje prvi Istra & Craft Beer Festival u Poreču

  When:
  05/10/2018 – 07/10/2018 cjelodnevni
  2018-10-05T00:00:00+02:00
  2018-10-08T00:00:00+02:00

  Poreč, 27. rujna – Za sedam dana u Poreču počinje prvi Istra & Craft Beer Festival, nova pivska manifestacija koja će okupiti male, nezavisne i craft pivovare. Događaj koji će zasigurno privući brojne ljubitelje popularnog pića od ječma i hmelja održat će se od 4. do 7. listopada na porečkoj rivi u ‘pop up’ pivnici uz more, u porečkim restoranima i barovima. Naime, program festivala podijeljen je u tri dijela: Beer & Music, Beer & Gourmet i Beer & Bar.

  Tako se Beer & Music odnosi na program u pop up pivnici gdje će od 5. do 7. listopada svaki dan od 17.30 do 01.00 uz pivovaru domaćina – Istarsku pivovaru svoja piva predstaviti čak 16 malih nezavisnih i craft pivovara među kojima su San Servolo, Bura Brew, Suxo, Pulfer, Mlinarica, Međimurski Lepi Dečki, Varaždinska pivovara, Zmajska pivovara, Pivovara Medvedgrad, Daruvarska pivovara, Varionica, Nova runda, Križevačka pivovara, Lab Split, Primarius i Crafters. A pored domaćih craft piva, posjetitelji će u Poreču moći isprobati i nekoliko stranih piva malih, nezavisnih i craft pivovara  koja na festival donosi Mas plenum. Istra & Craft Beer Festival će u Poreč dovesti i zvučna imena regionalne glazbene scene, pa će se za dobru atmosferu pobrinuti bendovi Dogma, Let 3, Big Wave, TBF, Letu Štuke i Hladno pivo, a svaki dan će publiku zabavljati i DJ Dejvid.

  Nešto zahtjevniji gurmani uživat će u programu Beer & Gourmet jer će restorani Spinnaker, Divino, Sv. Nikola, Fora le Porte i Favola nuditi za tu priliku posebno osmišljene jelovnike s jelima koja se savršeno sljubljuju s pivom i to po promotivnim cijenama. Jelovnike će posjetitelji moći pogledati na službenoj web stranici festivala.

  Poseban gastronomski doživljaj goste čeka na najnovijem izdanju večere Spinnaker Gourmet Stage. Naime, chef Ivan Ergović i njegov tim će 4. listopada s početkom u 19.30, u restoranu Spinnaker pripremati delicije inspirirane pivom pa će se na jelovniku, između ostalog, naći njoki s ciklom i hrenom te tartar s pivom i crnim tartufom. Ovaj vrhunski restoran je prema Trip Advisoru na prvom mjestu među svim porečkim restoranima, ima čak dvije kapice u prestižnom gastronomskom vodiču Gault & Millau, preporuku u vodičima Venezie a tavola i Istra Gourmet, te posebno priznanje Turističke zajednice Istre u 2018. godini za istarski restoran s najvećim napretkom u odnosu na prošlu godinu.

                        Svoje mjesto na Spinnaker gourmet stage večeri gosti mogu rezervirati na broj telefona 052 400 804 ili na e-mail adresu spinnaker@valamar.com.

  A za potpunu pivsku atmosferu u gradu, u sklopu festivalskog programa Beer & Bar, s posebnom ponudom će se uključiti i porečki barovi General Lounge, Wine Corner i Epoca koji će tih dana organizirati promocije piva.

  Inače, jedan od organizatora ovog velikog pivskog događaja u Istri je Jakov Kolega koji je craft beer festivale pokrenuo u Zadru, Dubrovniku i Zagrebu, glavni sponzor je Valamar Riviera, pivovara domaćin Istarska pivovara, a ostali sponzori Gark konzalting, Fearh i Špina. Projekt podržavaju i Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč i Turistička zajednica Istarske županije.

  Dodajmo i da će organizatori sve informacije o Istra & Craft Beer Festivalu objavljivati na službenoj stranici www.istracraftbeer.com i na Facebook stranici festivala.

  Komentiraj

  komentari

  PODIJELI
  Prijašnja objava
  Slijedeća objavaNova koncertna klupska sezona u Zagrebu