Tjedan suvremenog plesa

  When:
  27/05/2017 – 04/06/2017 cjelodnevni
  2017-05-27T00:00:00+02:00
  2017-06-05T00:00:00+02:00

  Dokukino KIC od 19. do 25. svibnja svojim filmskim programom priprema sve ljubitelje ritma na devet rasplesanih dana 34. Tjedna suvremenog plesa. Ususret festivalu koji počinje 27. svibnja pogledajte tri dokumentarca posvećena ljudima koji su svoj duh i tijelo posvetili plesnoj umjetnosti, a životni rad, energiju i emocije podijelili s publikom. Uz Mr. Gagu, Boljšoj Babilon i Marthu&Niki zagrijte se za jedan od najdugovječnijih europskih festivala.

  Tjedan suvremenog plesa pripada krugu europskih plesnih festivala s najduljom tradicijom te zauzima značajno mjesto na europskoj kulturnoj mapi, a kao zagrijavanje za dane koji će od 27. svibnja do 4. lipnja rasplesati Zagreb, Dokukino KIC i TSP od 19. do 25. svibnja donose tri dokumentarna filma posvećena ljudima koji su svoj život posvetili umjetnosti plesnih pokreta.

  “Gaga” pokreti izraelske plesne ikone Ohada Naharina očarat će vas u veličanstvenom filmu Mr. Gaga, dobitniku nagrade publike na prestižnom Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA). Naharin je svojim ekscentričnim pogledima na koreografiju i energičnim plesom razbio lance konzervativnih pokreta, a njegova plesna skupina Batsheva vodeća je međunarodna plesna institucija.

  U mističnom i intrigantnom biseru Rusije, Boljšoj teatru, nije sve bajno kao u njegovim predstavama. Boljšoj Babilon Oscarom nagrađenih producenata (Čovjek na žici, Potraga za Sugar Manom), otkriva crnu stranu “bijelog” baleta, prevare i podmetačine kojima se članovi ansambla bore za svoje mjesto na pozornici.

  Posljednji u programu plesnih filmova donosi dokumentarnu energetsku bombu afričkog ritma čije su protagonistice Martha&Niki prvi ženski duo koji je pobijedio na najpoznatijem međunarodnom natjecanju uličnog plesa u Parizu.

  Ulaznice za filmove možete kupiti na blagajni Dokukina KIC, a svatko tko kupi barem četiri ulaznice za bilo koji od programa 34. Tjedna suvremenog plesa, film po izboru gledat će besplatno!

  Više informacija o programu i ulaznicama pronađite na: www.dokukino.net i www.danceweekfestival.com

  Komentiraj

  komentari