10 jakih

Olimpijski prvaci Martin i Valent Sinković osvojili su i filmska platna! Gledatelji Hrvatske radiotelevizije film će premijerno moći vidjeti danas, 18. svibnja na 1. programu s početkom u 21 sat te u repriznom terminu u nedjelju 21. svibnja na Drugome programu HRT-a.

Brojna publika na premijeri u dvorani CineStar kina u Areni Zagreb velikim je pljeskom ispratila ekipu dokumentarnog filma 10 jakih, ali i njegove glavne junake – Martina i Valenta Sinkovića. Film o nepobjedivom dvojcu koji je zajedničkim snagama doveslao do brojnih trofeja na platnu je okupio ne samo Braću Sinković, nego i njihovu obitelj, kolege veslače, trenere i ostale sportaše koji su tijekom godina pratili njihove korake do uspjeha.

Kroz svjedočenja ovih velikih sportaša i njihovih bližnjih ispričana je lijepa priča o trudu i odricanju koji su rezultirali ostvarenjem najvećeg sna – olimpijske medalje. Sam naslov filma 10 jakih, što u svijetu veslanja označava veslačku komandu, sugerira da je riječ o ostvarenju koje malo toga prepušta slučaju. Kao što su istaknuli i članovi filmske ekipe, film je nastojao što realnije prikazati svakodnevni život sportskih šampiona, s naglaskom na pozitivnu poruku koja stoji iza njihovog uspjeha – vjeri u sebe, duševnoj snazi i spremnosti na odricanja. 29 uzastopnih pobjeda, uključujući olimpijsko zlato s olimpijade u Rio de Janeiru, rezultati su koji uistinu govore sami za sebe.

Dio filma 10 jakih  sniman je u Hrvatskoj, na lokacijama zagrebačkoga Jaruna, u domu braće Sinković, na Peruči i u Zadru, a dio u talijanskim gradovima Pizzi i Vareseu te u švicarskome Luzerneu. Također, u film su uvrštene i snimke iz Francuske, Njemačke i Nizozemske. Redatelj ostvarenja je Martin Smerdel, scenarij potpisuje Renata Miličević a za produkciju je odgovorna Red Bull Media House.

Foto: Tomislav Može/ Stephan Bednaic

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari