Đelo Hadžiselimović bira ime maloj morskoj lavici na 93. rođendan Zoološkog vrta

U subotu, 9. lipnja Zoološki će vrt grada Zagreba proslaviti devedeset i treći, a mala morska lavica prvi rođendan. Zato središnja svečanost počinje u 11 sati ispred nastambe morskih lavova. Tamo će razigranoj mališanki ime nadjenuti Đelo Hadžiselimović, a cijela će obitelj morskih lavova biti počašćena posebnom tortom od ribica.

U subotu se za posjetitelje Vrta priprema bogat program – od zanimljivih edukacija preko radionica do zabavnih sadržaja. Zajedničko im je promicanje očuvanja biološke raznolikosti.

U Edukacijskom centru zainteresirani će moći doznati sve o međunarodnoj kampanji „Šuma bez pjesme“. Cilj te kampanje je zaštita ptica pjevica u jugoistočnoj Aziji.

Ispred Tropske kuće posjetitelji će upoznavati gmazove – od osnovnih karakteristika do njihove raznolikosti. Hrabriji će moći dodirnuti zmiju i agamu.

Kontakt sa živim životinjama bit će moguć i u edukativnom kutku o beskralješnjacima. Posjetitelji će u ruku moći primiti paličnjaka i voćnog kornjaša.

Kreativci će pune ruka posla imati u Kineskom paviljonu. Tamo će se od papira i špage izrađivati životinjske uši i repovi.

Na poligonu ispred Lavljeg mosta najmlađi će posjetitelji moći upoznati izazove s kojima se u prirodi susreću lavovi.

Za djecu će biti organizirano i bojenje lica po uzoru na omiljene im životinje, a na dobro raspoloženje poticat će ih i maskote stanovnika Zoološkog vrta.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar