Samoborska biciklijada

  When:
  06/05/2018 @ 10:00
  2018-05-06T10:00:00+02:00
  2018-05-06T10:15:00+02:00
  Where:
  Samobor
  Trgu kralja Tomislava

  Samoborska biciklijada – uvod u 25 godina brdsko biciklističke utrke XCO Samobor

  2. Samoborska biciklijada održat će se u nedjelju, 6. svibnja 2018. godine, sa startom u 10:00 sati. Okupljanje je od 8:30 sati na glavnom samoborskom trgu, Trgu kralja Tomislava. Brdsko biciklistički klub Šišmiš će, uz podršku Turističke zajednice grada Samobora te pod vodstvom našeg najboljeg biciklista i dobitnika nagrade Grada Samobora, Filipa Turka predstaviti rutu broj 5 dugu 23 km i s 360 m visinske razlike: Samobor – Bregana – Grdanjci – Vratnik – Slani Dol – Hamor – Samobor.

  Iako su prijave zatvorene, svi su dobrodošli sudjelovati na biciklijadi. Sudjelovanje u biciklijadi je na vlastitu odgovornost uz obaveznu opremu: ispravan MTB bicikl i kacigu.

  Ova je biciklijada uvod u ono što Šišmiši, najstariji aktivni brdsko biciklistički klub u Hrvatskoj, pripremaju u lipnju kada će obilježiti četvrt stoljeća održavanja međunarodne brdsko biciklističke utrke XCO Samobor. U nedjelju, 17. lipnja na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec očekuje se preko 300 natjecatelja iz cijele Europe. Dodatnu dimenziju i poseban šarm utrci daju start i cilj na glavnom gradskom trgu, što je magnet ne samo za brojne natjecatelje već i za posjetitelje koji se godinama iznova ovdje vraćaju.

  Staza 25. izdanja ove atraktivne utrke među natjecateljima je poznata po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti te kao takva od natjecatelja zahtjeva maksimalan angažman i koncentraciju. Ono što karakterizira ovu stazu su težak, ali atraktivan “balvan” spust te jednako tako i zahtjevan spust stubama podno samoborskoga starog grada. Utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije, te se boduje za Kup Hrvatske i Slovenije.

   

  Komentiraj

  komentari