HUMANOST NA DJELU

Essilor Hrvatska omogućila besplatne provjere vida na radionicama za samohrane roditelje i jednoroditeljske obitelji

Ciklus Čakulaonica nastavlja se u vedrom tonu, jer najveća podrška je ona međusobna.
U utorak 31. 10. u dječjem vrtiću “Pčelica” održana je nova radionica koja se može nazvati humanost na djelu, jer dobro je činiti dobro.


Na druženjima roditelji su itekako svjesni da se samohrani roditelji nalaze pred sve težim izazovima. Djeca, posao, jurnjava, obaveze iziskuju itekako mnogo vremena i snage i na žalost u u čitavoj priči ti roditelji su doista sami, jer posao, kuhanje, pranje, peglanje, čišćenje, pospremanje i ostale obaveze izvan kuće neće se obaviti same od sebe. Paralelno, samohrani roditelji trebaju voditi brigu o zdravlju djece, provoditi vrijeme s njima u igri i rekreaciji te im pružati emocionalnu podršku. Da li je moguće u tako pretrpanom rasporedu pronaći i nekoliko dragocjenih trenutaka za sebe.
Odgovor je više manje negativan. Samohrano roditeljstvo poprilično je izazovno, a financijske (ne)prilike koje ih pritišću često ne dopuštaju onaj luksuz kako bi unajmili dadilju za čuvanje djeteta. No dobrih ljudi, onih koji su spremni pomoći, oni koji svoje vrijeme nesebično daruju, još uvijek ima. I zato su im roditelji neizrecivo zahvalni.
Radionici su se pridružile dvije volonterke, prekrasne djevojke koje su odlučile svoje vrijeme i iskustvo, ljubav prema djeci, podijeliti i pomoći samohranim roditeljima.

“Udruga Sretna mama je raspisala projekt na stranicama Volonterskog centra Zagreb u kojemu traži volontere koji bi se uključili u rad Udruge kao tete čuvalice. Upravo s takvim divnim pojedincima, naša zajednica postaje bolje mjesto za život.”, izjavila je Ana Mišić, urednica portala SRETNA MAMA i predsjednica Udruge.

“Posebno se zahvaljujem tvrtki ESSILOR, vodećem svjetskom proizvođaču naočalnih leća koja nam je omogućila na ovoj radionici besplatne provjere vida našim roditeljima i zahvaljujem se našem dragom sponzoru Müller trgovini Zagreb d.o.o. koji se i ovaj put priključio i podržao našu radionicu. Veselimo se našim novim gostima koji će nas u sljedećim radionicama počastiti novim pričama i iskustvima!”, dodala je Ana Mišić.

Rosie Kugli

Oglas

Komentiraj

komentari