Karlovac će proslaviti svoj rođendan s humanitarnom notom „ROCK TAMBURICE“

14. srpnja 2017. – Povodom obilježavanja 438. rođendana grada Karlovca u Javnoj ustanovi Aquatici,u subotu, 15. srpnja 2017., održat će se humanitarno događanje „ROCK TAMBURICE“. Uz red druženja i zabave cilj je prikupiti sredstva za karlovačku humanitarnu udrugu „Jak kao Jakov“. Osim Aquatikei udruge „Jak kao Jakov“, organizatori događanja su i udruga Moto Legija Croatia te Udruga za promicanje hrvatske glazbe „Daj 5”.

Udruga „Jak kao Jakov“ humanitarna je udruga za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, osnovana u spomen na 13-ogodišnjeg dječaka Jakova Rubida, koji se protiv teškog oblika leukemije i epilepsije od kojih je bolovao, borio pjesmom, smijehom te velikom snagom duha i vjere. Osnovnu djelatnost Udruge čine prikupljanje i pružanje pomoći oboljeloj djeci i njihovim socijalno ugroženim obiteljima. Aquatika je već ranije potpomogla rad Udruge kada je organizirala humanitarni koncert u sklopu „Adventa u Aquatici“.

Tijekom poslijepodnevnog programa u subotu u Aquatici, svi posjetitelji moći će od 16:30 do 18 sati uživati u besplatnom razgledu karlovačkog slatkovodnog akvarija. U 16:30 sati očekuje se i dolazak motorista iz Moto Legije te njihovih gostiju, a nakon toga je u 17 sati predviđen početak glazbenog programa tijekom kojega će tamburaši Udruge za promicanje hrvatske glazbe „Daj 5“ svirati domaće rock&roll hitove. Tijekom cijelog programa bit će moguća kupnja suvenira udruge „Jak kao Jakov“.

„Kao ravnopravni članovi zajednice, naša je dužnost, ali i zadovoljstvo, poticati okupljanja ovakvog karaktera. Svi zajedno možemo napraviti dobro djelo, doprinijeti boljitku društva i usput se zabaviti i uz to prigodno obilježiti rođendan našega grada.“, izjavila je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš koja pozvala sve zainteresirane da u što većem broju dođu na druženje u subotu u Aquatiku.

Javna ustanova Aquatika nastala jeu okviru projekta pod nazivom „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“, a koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. u iznosu od 36.222.282,45 kuna, dok je ukupna vrijednost cijelog projekta iznosila 36.691.939,25 kuna.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari