Najposjećeniji zagrebački muzej predstavlja nove prostorije

Stereogrami, optička varka iluzije stolice i kaledioskop samo su neke od mnogih novih eksponata koje očekuju sve posjetitelje preuređenog  Muzeja iluzija. U transformaciji prostorija sudjelovali su mladi kreativci s Fakulteta arhitekture i dizajna

Zagreb, 9. veljače, 2017. – Zagrebački Muzej iluzija je danas predstavio novi izgled posjetiteljima omiljenih i najčešće fotografiranih muzejskih soba  – sobe Ames, Kose sobe i Obrnute sobe – u čijoj su transformaciji sudjelovali mladi arhitekti i dizajneri Fakulteta arhitekture i dizajna.

Mladi kreativci su se natjecali u osmišljavanju novog izgleda soba Muzeja iluzija, a dobitnici natječaja su, osim novčane nagrade, dobili mogućnost da aktivno sudjeluju u projektu i da svojim idejama unesu novi život u svaku od soba. Ove nagrade su osvojili Mia Martinović, Tin Pugelnik Stipeć, Mihaela Maslać, Daria Rubeša, Marta Badurina, Doria Horvatić i Josipa Tadić.

U iluziju je preuređen čak i haustor Muzeja iluzija kojeg su oslikali likovni umjetnici Siniša Bovcon i Mislav Bengez u suradnji s W-dizajnom.  Osim novog doživljaja soba, u Muzeju se sada mogu istražiti i fotografirati oko 20 novih eksponata. Posjetitelji tako mogu izoštriti oči i pronaći 3D sličicu skrivenu u stereogramu, istražiti zakonitosti percepcije i poigrati se odnosom veličina putem iluzije stolice ili se izgubiti u šarenilu svojih lica pomoću kaledioskopa te uživati u mnoštvu drugih iluzija.

U želji da posjetitelje i dalje zabavljaju i naprežu njihove moždane vijuge,  Muzej iluzija  pripremio je različite mozgalice i nove vizualne, osjetilne i edukativne varke.

Svi obožavatelji iluzija, dobrodošli su u preuređeni Muzej iluzija na adresi Ilica 72, Zagreb svaki dan od 09:00 – 22:00 sata. Više informacija saznajte na www.muzejiluzija.com.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari