O pticama selicama i neodoljivoj im Africi

Svjetski dan ptica selica u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu i nedjelju, 12. i 13. svibnja, od 11 do 18 sati.

Edukatori će istaknuti važnost zaštite ptica selica i njihovih staništa.

Ispred edukacijskog centra posjetitelji će kroz veliki edukativni postav moći doznati sve o pticama selicama, područjima koja im predstavljaju poseban rizik te načinima na koje im možemo pomoći. Naime, za većinu onoga što ugrožava selice, kriv je čovjek. Najveću im opasnost predstavljaju uništavanje staništa i krivolov.

Projekt S.O.S. Stork u sklopu kojega se posebnim odašiljačem prate rode na njihovu selidbenom putu, a u koji je uključen i Zoološki vrt grada Zagreba, bit će predstavljen ispred velike volijere za afričke ptice. U samoj nastambi posjetitelji će moći doznati što ptice privlači u daleku Afriku.

Za one najmlađe osmišljene su kreativne radionice, zabavne igre te poligoni. Zahvaljujući tome lako će moći naučiti kako se ptice selice orijentiraju te s kojim se sve preprekama na svojim putovanjima susreću.

Članovi Radiokluba Hrvatska Flora Fauna sve će zainteresirane povesti u uzbudljivu potragu za radijskim signalima.

Za ulaz u Zoološki vrt grada Zagreba mogu se koristiti obje blagajne – središnja te ona na istočnoj strani Vrta, tj. iz ulice Fakultetsko dobro.

Oglas

Komentiraj

komentari