„Ema Neustrašiva“ i njezine priče tekst su pisan iz pozicije jedanaestogodišnje djevojčice

Naša nagrađivana spisateljica Melita Rundek, čiji su naslovi uvršteni na lektirni popis, predstavlja se mladim čitateljima s novim romanom „Ema Neustrašiva“.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)

„Ema Neustrašiva“ i njezine priče tekst su pisan iz pozicije jedanaestogodišnje djevojčice koja promatra suvremene događaje. U Eminim pričama ima doista svega što čini njezin život, od problema s džeparcem, braćom, mamom i tatom pa do nekih vrlo aktualnih događaja vezanih uz situaciju s koronom, školom na daljinu i potresom u Zagrebu. Ton pripovijedanja je duhovit i optimističan i pomaže djeci da se identificiraju i lakše prođu kroz razne izazovne situacije u svom odrastanju koje je specifično po mnogo čemu. Emina životna deviza je da se svi životni problemi daju savladati i da takva vrsta opstaje „za razliku od stvarno velikih dinosaura“.

Rundek je pisala je za razne časopise (Plima, Draga, Modra lasta, Prvi izbor) te za emisiju Priče za laku noć na Hrvatskom radiju. Napisala je dvadeset i šest naslova i dobitnica je četiri nagrade za književna djela za djecu – Nagrada Ivana Brlić Mažuranić, dva puta Nagrada Mato Lovrak i Nagrada Anto Gardaš. Sa slikovnicama je nekoliko puta bila finalist nagrade Ovca u kutiji, a neka od njezinih djela dramatizirana su i izvođena na radiju i na kazališnim daskama.

Oglas

Komentiraj

komentari