Važnost razvoja kreativnosti i logičkog razmišljanja kod djece

Povodom Svjetskog dana djeteta, koji se svake godine obilježava 20. studenog, Brik.hr, specijalizirana trgovina LEGO® proizvoda online podsjeća roditelje, odgajatelje i obrazovnu zajednicu na važnost razvoja kreativnosti kod djece od najranije dobi.

Kreativnost, snalažljivost i logičko rješavanje problema, danas su nužne vještine i presudan faktor za budući uspjeh te ih je važno na vrijeme početi razvijati i poticati kod djece. Roditelji, odgajatelji i nastavnici, kao najznačajnije poluge u životu i razvoju djeteta, značajno mogu utjecati na razvoj takvih vještina od njihove najranije dobi. Kreativnost nije vezana isključivo uz muzički i likovni izričaj, ona je sastavni do logičkog promišljanja, kao i načina rješavanja problema s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu te bitan element za razvoj cjelovite emotivne i socijalne inteligencije djeteta.

Brick.hr savjetuje kako poticati razvoj kreativnosti i logičkog promišljanja kod djece upravo kroz igru LEGO® kockicama:

  1. Stvorite preduvjete za pozitivno okruženje i poticajno zajedničko druženje.
  2. Pružite djeci priliku da sami grade, da su arhitekti.
  3. Pustite njihovoj mašti na volju, neka grade što zamisle.
  4. Pitajte ih za mišljenje, prije no što ocijenite njihov rad.
  5. Dajte im ideju kako da dodano optimiziraju svoje modele, da razmisle kako da svojem modelu dodaju kakvu dodatnu funkcionalnost i sl.
  6. Ako primijetite da je dijete zapelo u svojoj igri, pitajte ga treba li, i želi li vašu pomoć.
  7. Pustite djecu da eksperimentiraju, to je njihova kreacija.
  8. Ne preuzimajte slaganje kockica u svoje ruke, pustite ih da sami slažu.
  9. Pohvalite njihov rad, pružite im priliku da se osjećaju važno, posebno i uspješno.
  10. Najvažnije, u igri s djecom imajte strpljenja, ako primijetite da dijete postaje frustrirano, pomognite mu da završi svoj LEGO® model i zaključi igru.

LEGO® kockicei LEGO® setovi spadaju u najomiljenije dječje igračke u Hrvatskoj. U prilog tome govore podaci koje je predstavila internetska trgovina Brick.hr, specijalizirana za prodaju LEGO® proizvoda online.

U prvih devet mjeseci ove godine udvostručio im se broj posjetitelja i broj prodanih artikala iz LEGO® kolekcija, što je pokazatelj da prodaja LEGO® kockica ima uzlazan trend kod nas.

Iz Brick.hr ističu kako u Hrvatskoj ljubitelji LEGO®-a najčešće biraju setove iz Star Wars, LEGO® City i Ninjago tema, dok je najprodavaniji set Disney Princess te Policijska postaja.

Za usporedbu, u Sloveniji više vole City Trains i Mindstorm setove.

Koji se sve LEGO®proizvodi mogu naći na posebnoj akciji u ponudi Brick.hr-a, poput LEGO® Super heroes Batmanove špilje i LEGO® Star Wars Imperial Assult Carrier, možete saznati klikom na link: http://brick.hr/akcije

Kako je vrijeme darivanja pred vratima, u Brick.hr-u preporučuju da za one najmlađe potražite kreativan i poticajan poklon (ali i za sebe), među više od 1.000 artikala koji se nalaze u njihovoj ponudi. Pri tome iskoristite posebnu pogodnost besplatne dostave koju ovom prilikom nudi Brick.hr. Dovoljno je da se prilikom narudžbe pozovete na kupon kod BSP1116  za besplatnu dostavu. Kupon se može iskoristiti do 30.11.2016. godine.

Oglas

Komentiraj

komentari