5 razloga zašto posjetiti Advent u Klovićevim dvorima

Nakon što je zagrebački Advent treći put zaredom odnio titulu najljepšeg u Europi, došao je red da se takva nagrada i proslavi uz vikend izvrsnih koncerata na platou Gradec. U subotu su s najljepše pozornice na krovu grada publiku zagrijali Songkillersi svojim poznatim hitovima, dok je u nedjelju posjetitelje na noge digao legendarni splitski dvojac Kuzma & Shaka Zulu. Iako rijetko u metropoli, popularna rap-reaggae-dance-italo disco grupa stigla je na gornjogradski advent u Klovićevim s najvećim hitovima „U mojoj ulici“, „Prva liga“, „Di ćemo večeras“, „Vozimo se vozimo“ i posjetitelje je na neko vrijeme natjerala da zaborave na niske temperature. Zvuci rasplesanog vikenda odzvanjali su Gornjim Gradom kao uvertira u drugu polovicu adventskog mjeseca u kojem će na platou Gradec još nastupiti Šajeta, Cubismo, Vatra i Dino Dvornik Tribute Band. Svi koji žele sa stilom i veselo ispratiti 2017. ne smiju propustiti koncertne vikende na Adventu u Klovićevim dvorima.

No, to je samo jedan razlog zašto posjetiti Gornji Grad tijekom prosinca. U Galeriji Klovićevi dvori posjetitelji mogu uživati u prekrasnim prizorima iz bajki zahvaljujući ilustratoru Zdenku Bašiću. Motivi iz bajki poput Božićne priče Charlesa Dickensa, Alise u zemlji čudesa Lewisa Carrolla, Snjeguljice, Pinocchia, Grimmovih i Andersenovih bajki i Priča iz davnina Ivane Brlić Mažuranić krase atrij Galerije Klovićevi dvori koja za vrijeme trajanja Adventa vikendom u razdoblju od 19 do 22 sata ima promotivnu cijenu ulaznice za izložbe od samo 10 kuna.

Ne manje bitna je i bogata gastro ponuda ugostitelja koji su osvojili brojne pohvale i nagrade adventskih gastro patrola. Čokoladna fontana Milky koja oduševljava i velike i male, popularni šiš kobas restorana Mundoaka, gulaši, slatke delicije Rougemarinai vrući kokteli Swanky bara koji se mogu okusiti samo na Adventu u Klovićevim dvorima tek su dio blagdanske priče koju ovaj gornjogradski advent uspješno priča.

I ove sezone plato Gradec ima najljepšu adventsku fotografiju koju žele zabilježiti brojni turisti i posjetitelji, a koju je na svojoj društvenoj mreži podijelio i jedan od najposjećenijih turističkih portala Beautiful Destinations. O samom značaju ovakve globalne promocije zagrebačkog adventa dovoljno govori treća po redu titula najljepšeg u Europi. Očaravajućoj atmosferi uvelike pridonosi i više od 100 000 lampica koje krase Klovićeve dvore, za čiju su svjetlosnu čaroliju zaslužni Gospodari svjetla.

Oglas

Komentiraj

komentari