7. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika

Koncertom jednog od najboljih mladih glazbenika Hrvatske započet će 7. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo. Prošlogodišnji pobjednik Natjecanja Papandopulo u kategoriji klavir, koji je ujedno i laureat niza međunarodnih natjecanja, Ivan Vihor Krsnik Čohar svečanim koncertom otvorit će ovogodišnje izdanje prestižnog glazbenog natjecanja.

U proteklih šest godina Natjecanje Papandopulo postalo je najkvalitetnija hrvatska glazbena platforma na kojoj se mladi glazbeni umjetnici pripremaju za velika međunarodna natjecanja i nastupe na hrvatskim i svjetskim pozornicama.

Na ovogodišnjem natjecanju mladi glazbenici predstavit će se u kategorijama gitara, violončelo i kontrabas. 

 Ocjenjivački sudovi djeluju u sastavu – u kategoriji gitara predsjednik je Darko Petrinjak, a članovi  Maroje Brčić, Zoran Dukić, Goran Listeš i Istvan Römer. U kategoriji violončelo predsjednik je David Grigorian, a članovi Mihovil Karuza, Krešimir Lazar, Mario Ivelja i Andrej Petrač. U kategoriji kontrabas predsjednik je Mario Ivelja, a članovi Nikša Bobetko, Slobodan Gerić, Darko Petrinjak i Zoran Marković.

Prvonagrađeni će nastupiti na Svečanom koncertu uz Simfonijski orkestar HRT-a, koji će se održati 25. listopada 2018. godine u Velikoj dvorani Doma HV Zvonimir.

U sklopu ovogodišnjeg bogatog programa Natjecanja Papandopulo održat će se okrugli stol na zanimljivu temu “Treba li povezati glazbena natjecanja koja se održavaju u Zagrebu i kako?” , a koncertom Nikola Šantek Jazz kvarteta predstavit će se i sljedeće natjecanje.

Kako će i ovogodišnje Natjecanje Papandopulo biti otvoreno za javnost, ovim vas putem pozivamo da nam se pridružite u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje ćete sigurno uživati u izvedbama najboljih hrvatskih mladih umjetnika.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari