Aplikacija za dejtanje i ljubav prema partneru

Ako imaš curu / dečka obriši aplikacije za dejtanje, čini se toliko očito da to ne bi trebalo posebno isticati. Ali u modernom svijetu tehnologije, društvenih mreža, mailing lista, profila otvorenih na svim mogućim i nemogućim platformama tako nešto očito (barem starijim generacijama) valja ponekad i posebno istaknuti.

Zahvaljujući aplikacijama poput Tindera, Badooa, Iskrice i brojnih drugih, pa i samih društvenih mreža, posvećivanje samo jednoj osobi dobilo je sasvim novu dimenziju. Snaga navike svakodnevnog prelistavanja mora profila potencijalnih partnera može se pokazati kao malo veći zalogaj za prožvakati. Vrlo lako vas ponovno može povući da se vratite na aplikacije i krenete u automatsko svajpanje čak i nakon što se ustanovili da imate vezu.

 PartneriBrisanje tih profila jednako je kao da ste rekli ‘uzimam’, što može biti malo zastrašujuće, ali stručnjaci za ljubavne odnose tvrde da u današnjoj potrošnoj kulturi ne postoji bolji način za dokazivanje vlastite predanosti nekome.

Brisanje aplikacija ukazuje da je taj netko ozbiljan prema osobi s kojom se viđa. Normalno bi to značilo da su u monogamnoj vezi, te takav čin sigurno ublažava brigu druge strane da partner i dalje škica bolje prilike.

Dajete do znanja da ćete se, od sad na dalje, fokusirati isključivo jedno na drugo. Time kao da poručujete partneru da je vaša potraga gotova.

Ali, uvijek ima taj – ali. Kao i sa svim drugim stvarima u tom ćutljivom svijetu ljubavi i veza tajming je sve. Ako aplikaciju obrišete prebrzo, odnosno na samim počecima početaka možete djelovati kao da ste pretjerano revni, možda čak i malkice očajni, a to može biti odbojno.

Ako ste tek počeli viđati nekoga, ne morate odmah obrisati aplikacije. Kada uđete u intimne odnose i dođe do razgovora o budućnosti, tada je vjerojatno pravi trenutak za taj korak. Do tada jednostavno ne morate otvarati aplikacije, a i ako je ‘prava’ veza to vam ni neće padati na pamet.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari