Posjećuju li nas neke druge civilizacije – pogledajte video

Misteriozni objekt snimljen je u Egejskom moru nedaleko od grčkog Soluna i nitko ne zna što je. Korisnici aplikacije Google Earth otkrili su kružni objekt koji sadrži još neke kružne formacije na sebi, u moru kod obale.

Ovaj podvodni neidentificirani objekt je primijećen u Egejskom moru, a njegova snimka je privukla velik broj komentara. Prema procjenama, promjera je 67 metara. Simetričan je i neki misle da se radi o potopljenoj izvanzemaljskoj letjelici.

S druge strane, ima onih koji ne podupiru teorije zavjere i tvrde da se radi o vulkanskom krateru ili da je sve napravila ljudska ruka. Sumnjaju da se radi o ostacima svjetionika.

Neobjašnjivi i tehnološki napredni objekti pod morem

Neidentificirani podvodni objekti (NPO) su objekti koje UFOlozi smatraju manje popularnim nego što su to leteći objekti. Iako se NPO-i obilježavaju drugačije, neki UFOlozi su uvjereni da se radi o istim objektima koje svjedoci viđaju dok lebde na nebu.

NPO-i nisu ni tako rijetki, ako je suditi prema spisima Ruske mornarice. Glavna odlika svih NPO fenomena je ta da uključuju neobjašnjive i tehnološki napredne objekte, daleko ispred svega što je naša civilizacija ikada napravila.

Mnogi skloni tim teorijama smatraju da vanzemaljci koriste morske dubine kao skrovišta do kojih ljudi ne mogu doći. Njihova plovila, tvrde, mogu podnijeti ogroman pritisak pod morem zbog čega im se nitko ne može približiti.

Incident na borbenoj misiji u Južnom Pacifiku

Jedan od najzanimljivijih slučajeva je bio onaj nuklearne podmornice na borbenoj misiji u Južnom Pacifiku. Tijekom rutinske operacije, podmornica je otkrila šest nepoznatih objekata koji su se kretali u formaciji brzinom od 230 čvorova (426 km/h). Uspoređujući s tada najbržom podmornicom, Sovjetskom K-222, koja je mogla dostići brzinu od 44 čvora (82 km/h).

Sonar je potvrdio da objekti idu ravno prema podmornici, te je kapetan naredio da podmornica izroni na površinu. NPO-i su je slijedili na površinu, a onda su odletjeli. Slični incidenti se spominju i u području Bermudskog trokuta.

Još jedna popularna lokacija za NPO-e je Bajkalsko jezero u Rusiji. Najdublje slatkovodno jezero u svijetu oduvijek je poticalo maštu i misteriozne priče. Tamošnji ribari su prenosili legende o svjetlima koja se kreću u velikim dubinama.

Neki dokumenti opisuju susrete grupa vojnih ronioca i nekoliko humanoidnih bića u srebrnim odjelima. Ronioci su trenirali u jezeru na dubini od 50 metara kada su naletjeli na grupu nepoznatih bića. Trojica su ubijena, dok je ostalih 4 bilo teško ranjeno.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari