Atopijski dermatitis – noćna mora za roditelje koja ometa zdravo djetinjstvo

Sleepikar rutina pomaže djeci da dulje i bolje spavaju Zagreb, 24. veljače 2019.  – 20% djece diljem svijeta pati od atopijskog dermatitisa što znatno utječe na kvalitetu njihova života. Roditelji djece s ekcemom znaju da to stanje ne uzrokuje samo svrbež i češanje, već i da ometa djetetov društveni život, učinkovitost u školi i, najvažnije, miran san.

60 minuta manje sna u usporedbi sa zdravom djecom -U usporedbi sa zdravom djecom, otkriveno je kako djeca s kožom sklonom atopijskom dermatitisu prosječno spavaju sat manje. Otprilike 9 od 10 pacijenata s atopijskim dematitisom ima probleme sa spavanjem i 1/4 ih provodi noć češući se.

La Roche-Posay posvećen je boljem životu osjetljive kože, stoga je pokrenuo kampanju #Sleepikar priče kojom pomažeu edukaciji roditelja i podizanju svijesti o vezi između ekcema i sna.

Naime, zabilježena je kako veza između problema sa spavanjem kod djece i atopijskog dermatitisanije uvijek očita, stoga je Roche-Posay pomaže pokrenuo #Sleepikar kampanju koja je aktivirala obitelji da podijele svoje “Sleepikar” priče i otkriju najčudnije načine na koje su pokušali uspavati svoje dijete.

Putem ovih anegdota roditelji se ohrabruju da podijele svoja iskustva, te iskoriste ekspertizu La Roche – Posaya o tome kako smiriti osjetljivu kožu djece.

Lipikar rutina osigurava optimalnu učinkovitost i klinički dokazanu toleranciju uz dva ključna proizvoda – Lipikar Syndet AP+ (hidratizirajućai nježna njega za pranje tijela) i Lipikar Baume AP+ (smirujući balzam za obnovu lipida).

Riječ je o proizvodima koje je La Roche-Posayrazvio prije 25 godina i koji se smatraju superherojima koji pomažu njezi kože.

Djelovanje Lipikar rutine dokazano je usporedno s prirodnim mehanizmima obnove kože. Lipikar AP+ proizvodi dermatološki i alergološki su ispitani pod nadzorom pedijatra, uz ključni aktivni sastojak AQUA POSAE FILIFORMIS.

Dobro prospavana noć ključna je za razvoj

Kao marka posvećena osobama s osjetljivom kožom, La Roche-Posay nudi obiteljska rješenja kroz proizvode koji smiruju i tretiraju kožu sklonu atopijskom dermatitisu kod djece. La Roche-Posay je proveo prvo takvo ispitivanje koje mjeri utjecaj proizvoda Lipikar Baume AP+ i Sindet AP+ na kvalitetu djetetova života.

Rezultati su bili zaista revolucionarni, otkrivajući koliko proizvodi Lipikar AP+ utječu na san, pruritus (svrbež) i kvalitetu života djece i njihovih obitelji.

Ustanovljeno je da proizvodi:
>produljuju trajanje sna za 42%4
>smanjuju češanje i do dva puta4
>smanjuju trajanje svrbeža za 38%4
>smanjuju negativan utjecaj ekcema na kvalitetu života za 73%4

Ova je studija pokazala da upotrebom proizvoda LIPIKAR AP+u dnevnoj rutini djeteta roditelji bez sumnje pomažu svojoj deci da imaju miran san.

O aktivnom sastojku koji stoji iza AP+ linije

AQUA POSAE FILIFORMIS

Revolucionarno istraživanje otkrilo je da nije dovoljno obnoviti funkciju barijere kože za dugotrajan osjećaj smirivanja atopične kože: potrebno je i vratiti ravnotežu mikrobiomu. Dok god nije u ravnoteži, čak i ako je barijera kože obnovljena, dolazit će do napadaja iznimne suhoće, svrbeža i iritacija.

Laboratoriji La Roche-Posay razvili su Aqua Posae Filiformis, ekskluzivni patentirani aktivni sastojak dvostrukog učinka:

  1. Na površinu kože:
    Ponovno vraćanje ravnoteže mikrobiomu

Aqua Posae Filiformis pomaže pri ponovnoj uspostavi raznolikosti mikrobioma tijekom izbijanja i stabilizaciji tijekom dužeg perioda remisije kako bi se izbjegao povratak simptoma.

  1. Dubinsko djelovanje:
    Vraća uspostavljanje funkcije barijere kože

Smiruje iritacije i potiče obrambeni mehanizam kože za sprečavanje ulaska patogenih tvari odgovornih za iritaciju, a  istovremeno potiče i obnovu zaštitne barijere kože.

Temeljeno na sastojcima smirujućeg i obnavljajućeg učinka

Lipikar Baume AP+ i Syndet AP+ postižu učinkovite rezultate pomoću klinički dokazanih sastojaka koji potiču bolju toleranciju.

Svi AP+ proizvodi su hipoalergeni, bez mirisa i parabena.

Lipikar Syndet AP+ smiruje atopičnu kožu sklonu ekcemima
Karite maslac pomaže obnavljanju hidroipidnog filma kože
Niacinamid djeluje smirujuće
Aqua Posae Filiformis vraća ravnotežu, obnavlja i čuva barijeru kože
Manoza pomaže pri sprečavanju gubitka vlage u koži
La Roche-Posay termalna voda smiruje iritiranu kožu i jača prirodnu barijeru kože

Bez mirisa i ispitano pod nadzorom pedijatra

Lipikar BaumeAP+ djeluje smirujuće na svrbež
Niacinamid protuupalni sastojak koji smiruje svrbež
Aqua Posae Filiformis vraća ravntežu, obnavlja i čuva barijeru kože
Glicderin zadržava prirodnu vlagu u koži
Alantoin omekšava kožu te smiruje i smanjuje iritacije
La Roche-Posay termalna voda smiruje iritacije i jača prirodnu barijeru kože

Lipikar Syndet AP+ 200 ml: 91,98 kn; 400 ml: 139,51 kn
Lipikar Baume AP+ 200 ml: 122,35 kn; 400 ml: 170,50 kn
Lipikar Stick AP+ 21 g: 93,46 kn

Oglas

Komentiraj

komentari