Četiri ponovljena izdanja našeg najprevođenijeg autora Mire Gavrana

Domaća književna scena u znaku je našeg autora Mire Gavrana koji se može pohvaliti da je postao vlasnikom s čak četiri nova ponovljena izdanja. Riječ je o 17. izdanju romana „Zaljubljen do ušiju“, 15. izdanju romana „Kako je tata osvojio mamu“, 14. izdanju „Svašta u mojoj glavi“ te 3. izdanju romana  „Ljeto za pamćenje“.

Ova četiri izdanja već dugi niz godina pred mlade čitatelje donose duhovite, zabavne i neobične priče koje usađuju prave vrijednosti i važne životne poruke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)

Istinski sam se obradovao što je u ovim teškim vremenima moj stalni nakladnik Mozaik knjiga objavila čak četiri ponovljena izdanja mojih dječjih romana. Veseli  me spoznaja da se mladi čitatelji vole družiti s mojim knjigama proteklih desetljeća, baš kao što mene veseli pisati za njih, pa je i s ovim izdanjima razvidno da  ta naša uzajamna ljubav ne posustaje. Mišljenja sam da je od iznimne važnosti da mladi čitatelji u prvim susretima sa književnošću dobiju u ruke tekstove koji su bliski njihovu senzibilitetu, natopljene humorom i emocijama, a opet životne i uvjerljive. Obrađujući teme ljubavi i  prijateljstva, a nerijetko i  složenih obiteljskih odnosa, nastojao sam se približiti mojim mladim čitateljima, te im poslati neizravno edukativne poruke koje afirmiraju pozitivan odnos prema životu“, poručio je Miro Gavran.

Djela su mu prevedena na više od  40 jezika. Njegove knjige su imale preko 250 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 400 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od četiri milijuna ljudi. 2016. godine nominiran je za nagradu Hans Christian Andersen, najveću svjetsku nagradu za dječju književnost te je tako ušao je u društvo ponajboljih svjetskih pisaca dječje književnosti. Vjerojatno je jedini živući  pisac na svijetu kome su u čak pet zemalja organizirali festival njemu posvećen, pod nazivom  GavranFest, prvo u Slovačkoj od 2003. godine , a potom u Poljskoj, Češkoj, Njemačkoj i Srbiji.

Foto i tekst: PR

Oglas

Komentiraj

komentari