Dan divljih vrsta: Život pod vodom: za ljude i planet

U nedjelju, 3. ožujka, u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se Svjetski dan divljih vrsta. Taj dan ove se godine održava pod sloganom „Život pod vodom: za ljude i planet“.

Tradicionalno bogat edukativni program priprema Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Od 10.30 do 17 sati djeca će se moći uključiti u igru Potraga za morskim blagom, doznati zanimljivosti o zaštićenim morskim životinjama te razgledati izloške morskog psa, koralja i morskih kornjača.

U malom laboratoriju Hrvatskih voda posjetitelji će, među ostalim, moći vodu promatrati kroz mikroskop te saznatisve o njezinoj kvaliteti u našim rijekama i moru.

U Edukativnom centru održat će se likovna radionica na kojoj će najmlađi izrađivati peraje i maske. Oni nešto stariji razvrstavat će otpad kroz igru virtualne stvarnosti.

O važnosti vode za biljni i životinjski svijet, utjecaju čovjeka na potrošnju i zagađenje vode te važnosti njezina očuvanja bit će govora u predstavi Voda je život s početkom u 11.30 sati.

Svjetski dan divljih vrsta obilježava se sciljem edukacije javnosti o raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta na Zemlji te podizanja svijesti o potrebi i važnosti njihova očuvanja.

Ove je godine dan posvećen zaštiti i očuvanju svjetskih mora i oceana tenjihovih ekosustava. Naime, životinjski svijet utječe na opći razvoj čovječanstva. Morske organizme ljudi koriste za hranu, no more ima i važne uloge u turizmu, rekreaciji, kulturi i duhovnosti.

Oglas

Komentiraj

komentari