Ja sam dijete, živim u Hrvatskoj

Povodom MEĐUNARODNOG DANA DJETETA, 20.11.2017., pročitajte i saznajte mišljenje djeteta

Ja sam dijete, živim u Hrvatskoj. Volim svoje roditelje, volim svoje bake i djedove, prijatelje i prijateljice, lijepo mi je. Znam da me još puno čeka u životu, zato molim sve odrasle da ovo pročitaju.

Hoću da se odrasli puno druže, vrijedno rade i s osmjehom pomažu jedni drugima. Ne želim nasilje, nije lijepo krasti. Oni koji stvaraju podjele jer su sebični i otimaju djeci budućnost nisu dobri ljudi. Neću da se odrasli i mi djeca svađamo zbog nebitnih stvari.

Hoću brigu o svoj djeci. Da sva djeca imaju dovoljno za jelo, odjeće, igračaka, džeparca. Da smo svi u nekom sportu, u glazbi, umjetnosti, u informatici i tehnici, u prirodi, u druženju i igri, da nam je lijepo i kad jesmo i kad nismo u školi, da nismo stalno na ulici. Da roditelji imaju dovoljno novaca za lijep život jer onda i ja dobro živim. Ne želim živjeti tamo gdje neki odrasli koji se zovu „političari“ sve nešto obećavaju, pa lažu, pa nikom ništa. Hoću da nijednom djetetu ništa ne nedostaje.

Hoću zdravlje i da svega ima za svakoga. Da moji roditelji imaju posao od kojeg mogu dobro živjeti. Hoću i da roditelji druge djece imaju posao i sve što im treba, da odgajaju svoju djecu da budu dobri. Kad sam bolestan ili kad su druga djeca bolesna da što brže ozdrave. Da se ne štedi na djeci jer zdrava djeca su budući zdravi odrasli. Da se pomaže i djeci i odraslima kad su bolesni, bez snage, iscrpljeni ili usamljeni, napušteni od svih. Neću bolesti niti siromaštvo. Oni me plaše jer donose suze i bol u mnoge obitelji. Hoću da svi skupa više pomažemo jedni drugima kad nam je teško.

Hoću da zajedno brinu o meni. Da se roditelji ne svađaju, nego uz „doviđenja “ i „jedva čekam da se vidimo“ veselimo ponovnom susretu . Volim i mamu i tatu i teško mi je kad je jedan od njih manje sa mnom, manje se družimo, manje mi pomaže. Ako se mama i tata više ne vole i odu svaki na svoju stranu, pomozite im da se ne svađaju i da vole nas djecu takve kakvi jesmo svaki dan. Ne odvajajte nas djecu ni od tate ni od mame, baka i djedova i druge rodbine. Kažu :“Djeca imaju pravo na cjelovitu obitelj, bez obzira žive li roditelji zajedno ili ne“.  Pa neka tako bude. Mi djeca želimo mamu i tatu i želimo uz nas odrasle koji nas vole.

I znate što još ?! Hoću ostati ovdje! Imam puno prijatelja s kojima se družim i super mi je s njima. Ali neki odlaze, spakiraju se, pozdrave se sa mnom i onda ih više uopće ne vidim. Ne želim tako otići. Brzo ću odrasti pa ću i ja raditi i brinuti se za svoju djecu da dobro žive.

Dragi odrasli, brinite se o našoj domovini, da bude jak, zdravu i bogatu, gdje ljudi nisu posvađani i pokradeni. Inače ću i ja i puno mojih prijatelja ipak morati otići i potražiti dom gdje će nam biti dobro.

Oglas

Komentiraj

komentari