Dječji kamp 2015.: zabava i igra za oko 500 djece

dkOsiguravateljsko društvo Wiener Städtische Versicherungsverein, glavni dioničar Vienna Insurance grupe, po šesti put za djecu zaposlenika svih društava koncerna organiziralo je Dječji kamp u Austriji. Čak dvadeset dvoje djece iz Hrvatske sudjeluje ove godine na ovoj zanimljivoj manifestaciji.

Za djecu djelatnika Vienna Insurance grupe – oko 500 djece iz 22 zemlje – u subotu, 25. srpnja, počeo je Dječji kamp 2015. U dva tjedna trajanja kampa djeca iz različitih zemalja imaju priliku uživati u jedinstvenom iskustvu.

Internacionalnost i raznolikost u našem su koncernu svakodnevna pojava. U Dječjem kampu djeca kroz igru upoznaju internacionalno okruženje svojih roditelja, stječu iskustva s vršnjacima iz mnogih europskih zemalja i upoznaju nove prijatelje”, objašnjava dr. Günter Geyer, predsjednik Uprave društva Wiener Städtische Versicherungsverein. „Na taj način već kod najmlađih razvijamo interkulturalno razumijevanje i potičemo razmjenu kulturnih običaja koji oblikuju naše živote u središtu Europe.”

Djeca iz Austrije kao i srednje i istočne Europe – od Bugarske preko Ukrajine i Slovačke sve do Poljske, mogu birati između tri kampa: „City Camp” u Strebersdorfu u Beču, „Country Camp” u salzburškom Wagrainu i „Mountain Camp“ u štajerskom Mariazellu. Uz planinarenje, razgledavanje slanih i vapnenih špilja, razgledavanje Beča i Salzburga, opsežni dvotjedni program uključuje i zabavne igre i kupanje.

Za sudjelovanje u Dječjem kampu prije svega je potrebna dječja kreativnost. Ove je godine raspisan natječaj u crtanju pod naslovom „Budućnost našeg planeta”. Zainteresirana djeca između devet i 13 godina bila su u mogućnosti sudjelovati i pokazati kako će naš svijet izgledati u budućnosti. Najmaštovitiji zaprimljeni crteži nagrađeni su pozivom u Dječji kamp. Neke od pobjedničkih crteža i druge podatke o Dječjem kampu osiguravateljskog društva Wiener Städtische Versicherungsverein možete pronaći na web stranici www.vigkidscamp.com.

Oglas

Komentiraj

komentari