Dragocjeno ulje konoplje u njezi kože

Koliko je vjerojatno da postoji biljka koja može zadovoljiti pregršt naših potreba! Da ju možemo koristiti kao hranu, ali i lijek, kao odjeću, čak i građevinski materijal.

Takva biljka ipak nije mit, ona postoji i poznata nam je po imenu konoplja. Stoga ni ne čudi uzrečica „Konoplja kao hrana i lijek“.

Sve vrijednosti ulja konoplje

Visokovrijedno i od davnina uvaženo ulje konoplje je iznimno bogato  omega-6 i omega-3 masnim kiselinama,  fitosterolima, vitaminima, aminokiselinama i antioksidansima. Izuzetno je hranjivo – prava mala nutritivna riznica u kojoj istaknutu snagu ima GLA, gama linolenska kiselina  kao dragocjen faktor u  prirodnom sastavu ulja konoplje,  ujedno i njena aktivna tvar.  Ulje konoplje sadrži kanabinoide samo u tragovima i nema nikakvog učinka koji se pripisuje Indiskoj konoplji.

Pomno izbalansirana formulacija

Stoga ne čudi da je ovo dragocjeno ulje pronašlo mjesto i u novoj Olival Konoplja masti. Dokazana je njena učinkovitost u njezi suhe kože sklone iritacijama, crvenilu i upalama, a njena formulacije se temelji na aktivnom djelovanju pomno izbalansiranih prirodnih sastojaka, različite namjene i sinergijskog djelovanja.  Uz aktivni sastojak ulja konoplje, bazu Konoplja masti čini  Shea maslac, bogat vitaminima A i E, mineralima i proteinima te omega-6 i omega-3 masnim kiselinama, kojima je bogato i sadržano ulje badema. Ono dodatno doprinosi visokoj hranjivosti ove masti te je bogato i biljnim bjelančevinama, vitaminima A, B, vitaminom E .

Iznimno djelotvorna  na suhu i oštećenu kožu

Olival Konoplja mast  ima regenerativnu i zaštitnu funkciju te sprječava isušivanje površinskog sloja kože. To ju čini idealnim suputnikom zimi jer odlično štiti kožu od vjetra i hladnoća. Pozitivno djeluje i  na crvenilo te iritacije uzrokovane vanjskim faktorima. Dokazano je njeno snažno protuupalno djelovanje, stoga ne čudi da je djelotvorna  kod raznih dermatoloških oboljenja kože kao što je psorijaza, seboreja, ekcemi i atopijski dermatitis. Iznimno je dragocjena i od velike pomoći u kućnoj apoteci pa ju možemo koristiti i kod zacjeljivanja manjih rana, ogrebotina, opekotina i tretiranja ožiljaka. Naročito je učinkovita kod regeneracije stanica kože, kao i za njegu starije i naborane kože kroz antiaging efekt. Širina njene primjene može se proširiti i na prevenciju i tretiranje strija.

 Nanosi se u tankom sloju i lagano utrljava u prethofdno očišćenu kožu više puta dnevno, brzo se upija te je  prikladna je za odrasle i djecu iznad 3 godine starosti.

Više saznajte na www.olival.hr, FB: Olival Cosmetics i IG: olival_cosmetics

Oglas

Komentiraj

komentari