Evo zašto je egipatska depilacija najbolji izbor za trudnice koje žele uživati u glatkoj koži ljeti

Kao da nije dovoljno teško biti ‘ljetna trudnica’, neke navike je u blaženom stanju teže održavati. Ljeti volimo glatku kožu bez dlačica kako bi bezbrižno uživali u haljinama, suknjama i kupanju. I dok trudnice i dalje mogu uživati u svojim navikama kao i prije, neke radnje zahtijevaju pomoć, a jedna od njih je i depiliranje.

Ako do sada niste probali egipatsku depilaciju, sada je najbolje vrijeme. Osim što ćete uštedjeti živce i vrijeme, stručno odrađena depilacija pružat će vam i do 6 tjedana glatkoće.

Egipatska depilacija šećernom pastom tretman je u kojem žene uživaju već 2.000 godina! U drevnom Egiptu, ali i na srednjem Istoku (Perzija) smatralo se da tijelo bez dlačica odražava mladost, ljepotu i čistoću. Danas se smatra da je uklanjanje dlačica šećernom pastom tijekom povijesti uvelike promijenilo higijenske navike žena, a time čuvalo zdravlje njihove kože. Poznato je da je Kleopatra jednom mjesečno uklanjala dlačice šećernom pastom.

Jedna od brojnih prednosti ove metode uklanjanja dlačica je što se njome mogu uklanjati dlačice sa svih dijelova tijela (ruke, leđa, prepone, pazuh, prsa, lice…), te ju mogu koristiti i osobe s osjetljivom kožom zbog potpuno prirodnog sastava koji se stoljećima nije mijenjao. U trudnoći je njega kože iznimno bitna jer sve što utječe na mamu, utječe i na bebu. A pronašli smo i salon koji će je savršeno izvesti. Sugared by Jantar nalazi se u Zagrebu, na adresi Vlaška 78. 

Za potpuno glatku i lijepu kožu

Za razliku od depilacije voskom, šećerna pasta se ne zagrijava i lako se odvaja od kože, zbog toga ne skida njezin zaštitni sloj, pa je postupak uklanjanje dlačica manje neugodno i bolno iskustvo. Trudnice znaju biti posebno osjetljive na bol, čak i one koje su je do tada dobro podnosile. Osim što uklanja dlačice, šećerna pasta ujedno radi blagi piling, pri čemu se uklanjaju stare i mrtve stanice kože, pa je koža nakon depilacije šećernom pastom glatka i nježna. Šećer je prirodni prijatelj kože. Šećerna pasta istovremeno čisti, zaglađuje, hidratizira i regenerira kožu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sugar(ed) by Jantar (@sugared_by_jantar)

Dugotrajni i bolji rezultati

Dokazano je da depilacija britvicama i pincetom dodatno učvršćuje korijen dlačice. Dok se britvicom i/ili pincetom uklanja samo vidljivi dio dlačica (dlačice se lome ili sijeku), šećerna pasta potpuno uklanja dlačice iz folikula (zajedno s njihovim korijenom) i tako usporava njihov ponovni rast.

Rezultati depilacije šećernom pastom mogu trajati i do šest tjedana. Šećerna pasta uklanja i najmanje dlačice te odumrle stanice kože, dlačice rastu prorijeđene i tanje, što sve zajedno gotovo potpuno rješava problem uraslih dlačica.

Da bi se dugotrajnije sačuvala ljepota i glatkoća, te usporio rast dlačica, egipatsku depilaciju potrebno je ponavljati više puta. S vremenom, zbog djelovanja prirodnog šećera, dlačice postaju mekše i rjeđe, a česta primjena Jantar šećerne paste za depilaciju njihov rast može potpuno usporiti ili čak zaustaviti. Ukoliko su dlačice duge, odnosno u tzv. fazi opadanja, u folikuli se već stvara nova dlačica koja će ju zamijeniti. Stoga je važno depilaciju šećernom pastom napraviti još u fazi rasta dlačice, jer će biti potrebno više vremena da se stvori i izraste nova dlačica.

Trudnice obožavaju Sugared by Jantar

Uvijek, a posebice u trudnoći higijena je izuzetno važna. Sve tretmane pa tako i depilaciju potrebno je raditi na provjerenim mjestima. U Sugared by Jantar salonu se šećerna pasta koristi jednokratno, što bitno utječe na higijenu tretmana i čuvanje vašeg zdravlja. Za razliku od voska u kojem se razmnožavaju, bakterije u šećernoj pasti ne mogu preživjeti.

Ljubazne i stručne djelatnice u salonu Sugared by Jantar  koriste vinil rukavice kako bi se postigla bolja zaštita, ugodniji rad te sigurnost kozmetičarke i trudnice.Za sam tretman koristi se njihova Jantar pasta, a osim tretmana u salonu možete nabaviti i Jantar proizvode kako bi i kod kuće održavali njegu glatke kože.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sugar(ed) by Jantar (@sugared_by_jantar)

 Kako u blaženom stanju nikada ne znate za što ćete biti raspoloženi, izvrsna je vijest kako je termin potrebno rezervirati samo dan ranije. Tretman je brzo gotov, pa ćete se brzo vratiti uživanju i iščekivanju prinove u udobnosti vlastitog doma, a glatka koža dugo će vas pratiti i olakšati vam svakodnevicu. Više o salonu i tretmanima pronađite na linku.

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 14. srpnja je Đurđica Lukačić. Molimo dobitnicu da se javi u inbox. Hvala svima na sudjelovanju! 🙂

Oglas

Komentiraj

komentari