Francuski vrtić i škola u Zagrebu održava Dan otvorenih vrata u subotu, 16. travnja

ecoUčenje stranih jezika u ranom djetinjstvu utječe na bolji razvoj mozga, bolje pamćenje, koncentraciju te veću kreativnost i mentalnu fleksibilnost, a ako se tome pridoda podatak da će do 2025. godine francuski jezik biti na 1. mjestu po broju govornika u svijetu, Francuski vrtić i škola u Zagrebu učenicima pruža nebrojene obrazovne mogućnosti. Francuski vrtić i škola u Zagrebu poziva sve zainteresirane na Dan otvorenih vrata koji će se održati u subotu, 16. travnja 2016. godine, od 10:00 do 14:00 sati, na adresi Fratrovac 36, povodom kojeg će se djeca i zainteresirani roditelji moći upoznali s aktivnostima, školskim programom i nastavnicima.

U Francuskom vrtiću i školi u Zagrebu djeca mogu usavršiti francuski jezik do nivoa dvojezičnosti već u vrtićkoj dobi. Inovativan pedagoški program s dvojezičnim odgajateljima prilagođen je dječjoj dobi kao i njihovoj sposobnosti savladavanja raznih grafomotoričkih, matematičkih, sportskih i društvenih vještina. Učenici osnovne i srednje škole sudjeluju u nastavi po francuskom obrazovnom programu koji djeci osim učenja stranih jezika osigurava i osnovne predmete sukladne hrvatskom programu, kako bi se kasnije mogla uključiti u hrvatski obrazovni sustav. Nakon završetka 12. razreda učenici ostvaruju pravo za polaganje francuske mature Baccalaureat koja je također priznata i u Republici Hrvatskoj te istovjetna hrvatskoj maturi. Nastava se provodi u malim razredima s naglaskom na individualan pristup, a učenicima su na raspolaganju i informatizirane učionice, bogata knjižnica te raznolike sportske i kulturne aktivnosti.

Francuska škola u Zagrebu je neprofitna školska organizacija utemeljena 1996. godine i otvorena za djecu svih nacionalnosti, bez obzira na materinji jezik. Školu trenutačno pohađa 125 učenika podijeljenih u 12 razreda i 3 vrtićke grupe iz dvadesetak zemalja. Djeca strane jezike uče uz izvorne govornike, a uz francuski jezik učenici mogu steći svjetski priznatu diplomu njemačkog i engleskog jezika. Ulaganje u učenje stranih jezika je ulaganje u budućnost i pruža veće mogućnosti u obrazovanju, privatnom i profesionalnom životu.

Više informacija o školi saznajte na www.efz.hr.

Oglas

Komentiraj

komentari