Gibonni, Oliver, Urban i The Frajle podržali humanitarnu akciju Otkrij na vrijeme

Zagreb, 25. studeni, 2016. – Poznati hrvatski i regionalni glazbenici Gibonni, Oliver Dragojević, Urban, The Frajle te talijanski operni pjevač Rinaldo Zuliani zapjevali su na gala večeri u Kristalnoj dvorani hotela Westin, središnjem događaju jedne od najvećih humanitarnih akcija u Hrvatskoj pod nazivom Otkrij na vrijeme. Osim glazbenika, večer su obilježili i učenici Opće privatne gimnazije iz Zagreba koji su izveli prigodnu predstavu, a podršku akciji pružili su i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar zdravlja Milan Kujundžić, poseban izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Trpimir Goluža te brojni drugi.

gzg2

Na gala večeri okupilo se gotovo 500 uzvanika koji su podržali ovu plemenitu akciju i doprinijeli unaprijeđenju ukupnog zdravlja. Alarmantni podaci pokazuju da se Hrvatska nalazi na visokom drugom mjestu u Europi po broju oboljelih i umrlih od raka pluća, a upravo je zabrinjavajući broj od 3.000 novooboljelih i gotovo jednak broj umrlih od karcinoma pluća godišnje bio glavni poticaj za pokretanje akcije.

Akciju Otkrij na vrijeme  pokrenuli su Grad Zagreb i Hrvatska kuća disanja s ciljem prikupljanja sredstava u iznosu od 15 milijuna kuna za kupnju CT uređaja nove generacije koji će, primarno pušačima kao najugroženijoj ciljnoj skupini, na godišnjoj razini omogućiti screening i ranu dijagnostiku plućnih oboljenja s naglaskom na rak pluća. Uz vrhunske specijalitete chéfova hotela te zanimljivu predstavu o posljedicama pušenja cigareta, gosti su uživali i u najvećim hitovima renomiranih glazbenika. Tako je cijela Kristalna dvorana uglas pjevala Libar s Gibonnijem, Budi moja voda s Urbanom, Cesaricu s Oliverom i druge poznate pjesme.

Akcija Otkrij na vrijeme započela je 16. studenog, uključite se i vi uplatom donacije na račun Zaklade Hrvatska kuća disanja, na broj žiro računa akcije: HR3923600001501932633 (Zagrebačka banka) ili pozivom na broj telefona 060 9006 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om).

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar