Google u Hrvatskoj predstavio YouTube Kids

Zagreb, 24. siječnja 2019. – U Hrvatskoj je od danas dostupna aplikacija YouTube Kids osmišljena kao zabavno i edukativno mjesto namijenjeno djeci i obiteljima. Aplikacija je do sada u svijetu ostvarila desetke milijuna preuzimanja, više od 160 milijardi pregleda te ima više od 14 milijuna aktivnih tjednih korisnika, a dostupna je u 47 zemalja diljem svijeta i na 18 jezika, uključujući i hrvatski.

Aplikacija YouTube Kids je jedinstveno mjestu na internetu u potpunosti namijenjeno i posvećeno djeci i obiteljima, a nudi bogatstvo jedinstvenog sadržaja i mogućnost njegova otkrivanja na siguran način. Aplikacija YouTube Kids donosi brojne mogućnosti koje roditeljima omogućuju kontrolu sadržaja kao i korištenje naprednih algoritama za odabir sadržaja prikladnih za najmlađe.

Vaša djeca i vi sada možete gledati inspirativne sadržaje domaće i strane proizvodnje. Samo nekoliko klikova kako biste pratili avanture Tegljača Toma, zaplesali uz Hokipoki ples ili naučili abecedu na engleskom pjevajući s likovima iz Ulice Sezam

YouTube Kids podrazumijeva:

Zabavnu i privlačnu grafiku: velike i jasne ikone olakšavaju čak i maloj djeci korištenje aplikacije. Uz aplikaciju je integrirano i glasovno pretraživanje kako bi djeca mogla pronaći filmove koje žele gledati, čak i ako još ne mogu čitati ili pisati.

Sadržaj za cijelu obitelj: aplikacija YouTube Kids je sigurnija verzija YouTubea, obiteljsko mjesto gdje djeca mogu razvijati svoju maštu i zadovoljiti znatiželju. Kanale i popise za reprodukciju možete pregledavati u četiri različite kategorije: Programi, Otkrijte, Glazba i Učite. Djeca će tamo pronaći videozapise koji će ih zainteresirati ili nasmijati. Naučit će kako skijati u Gitinoj školi skijanja, gledati praščića Peppu u lunaparku ili učiti slova uz Dječje Pjesmice.

Partnerske zbirke: posebne zbirke kanala koji pokrivaju različite teme, od bajki i glazbe, znanosti, kreativnih igara, prirode i još mnogo toga. To će vam olakšati odabir sadržaja koji će vaša djeca imati u aplikaciji. Kako biste to učinili potrebno je otići na Postavke (lokot u donjem desnom kutu), odabrati profil djeteta, a u njemu će se nalaziti samo Prihvaćeni sadržaj. Tada ćete u odjeljku „Zbirke“ vidjeti sve dostupne popise.

Budući da je svaka obitelj drugačija omogućeno je korisnicima uključivanje opcija koje će im pomoći kontrolirati korištenje aplikacije neovisno od njihove djece:

  • Način prihvaćanja roditeljskog sadržaja: omogućuje vam odrediti koji sadržaji iz aplikacije (kanali ili pojedinačni videozapisi) mogu biti dostupni vašoj djeci. Među sadržajima koje možete odabrati i prihvatiti, naći ćete posebno pripremljene zbirke. Neki od njih su popisi kanala koje je stvorio tim YouTube Kids – za zabavu, igre i učenje. Također ćete pronaći i zbirke koje su preporučili partneri. Kako biste omogućili ovu funkciju samo kliknite Postavke, idite na profil djeteta i odaberite Samo prihvaćeni sadržaj.
  • Postavke pretraživanja: možete odlučiti mogu li vaša djeca slobodno tražiti sadržaj dostupan iz svih izvora aplikacije. Da biste omogućili pristup milijunima zapisa potrebno je uključiti Pretraživanje, a kako biste smanjili mogućnost odabira filmova isključite tu opciju. Da biste koristili ovu značajku idite na Postavke, kliknite na profil djeteta i odaberite Dopusti pretraživanje.
  • Timer: neka vam aplikacija pomogne kontrolirati vrijeme koje vaša djeca provode ispred zaslona. Ova aplikacija obavijestit će vaše dijete kada je završeno vrijeme koje ste postavili za korištenje aplikacije. Sve što trebate učiniti je upisati timer u Postavke i odrediti vremensko ograničenje po isteku kojeg će aplikacija biti blokirana.
  • Pristup pomoću lozinke: pristupni kod možete postaviti za postavke i druge informacije u aplikaciji.
  • Tajni kod za dijete: vaše dijete može stvoriti vlastiti kôd kako bi osiguralo svoj profil. Zbog toga druga djeca koja koriste isti uređaj neće imati pristup filmovima i značajkama koje ne mogu koristiti na svojim profilima. Ne brinite ako vaše dijete zaboravi svoju lozinku jer je možete izbrisati. za postavljanje kôda potrebno je kliknuti na profil djeteta u gornjem lijevom kutu, idite na Postavke i odaberite šifru Tajna.
  • Upotreba aplikacije bez prijave: ne morate se prijavljivati ​​da biste upotrebljavali YouTube Kids. Uklonjene su i sve funkcije povezane s vašim računom kao što su slanje, dijeljenje, želje, itd.
  • Postavljanje sadržaja: sav sadržaj prikladan je za cijelu obitelj, ali zapamtite da nijedan sustav nije savršen. Ako pronađete videozapis za koji smatrate da je neprikladan – prijavite ga. Tako možete pomoći da se poboljša aplikacija YouTube Kids. Da biste poslali videozapis kliknite Više na vrhu videozapisa (znak tri točke) i odaberite Izvješće.

YouTube Kids također podržavaju 360° sferne filmove. Gledanje takvog filma je nevjerojatno jednostavno, potrebno je samo zakrenuti pametni telefon ili tablet kako biste promijenili perspektivu iz koje je slika prikazana. Sa svojim djetetom ukrcajte se na LEGO rollercoaster, preseli se na scenu u Broadwayu (i iza njenih scena) kako bi doživio djelić mjuzikla Kralj lavova ili diskretno promatraj ono što se događa u zimskoj noći … kada Djed Božićnjak donosi darove.

Hrvatsku verziju aplikacije možete besplatno preuzeti s Google Play i App Store trgovine. Želite gledati YouTube Kids s cijelom obitelji na TV zaslonu? Ništa jednostavnije. Zabavite se!

Oglas

Komentiraj

komentari