Hrvatska pokazuje svoje zajedništvo! Pogledajte video koji će vas potaknuti da budete bolji ljudi

Hrvatska 1. listopada obilježava Europski dan filantropije i zakladništva, a sve to kroz brojna događanja tijekom Tjedna filantropije 2020. Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinator Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT!, koji broji 38 članica, i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, po peti put uključuje se u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva te će u razdoblju do 4. listopada 2020. godine podržati brojne aktivnosti tijekom Tjedna filantropije 2020.

Pogledajte ovdje video koji će vas potaknuti da učinite i vi nešto za svoju zajednicu: https://vimeo.com/461276997

Ujedno, budući da će ove godine biti naglasak na virtualnom obliku provedbe aktivnosti, zbog provođenja mjera sprječavanja širenje zaraze Covid-19, u pripremi je i virtualna izložba o povijesti filantropije u Hrvatskoj na temelju ranije prikupljenih informacija/materijala koje su predstavljene na prvom obilježavanju 2016. godine te audio-vizualni materijal (kratki film o filantropiji), a koji će biti  dostupni na službenim mrežnim kanalima te će se moći preuzeti u svrhu promocije obilježavanja Tjedna filantropije 2020.

Hrvatski tjedan filantropije 2020., kao i promotivni film o filantropiji, bit će dio velike europske kampanje koja se provodi u više od 20 zemalja Europske unije s ciljem ukazivanja na vrijednosti filantropije odnosno čovjekoljublja i solidarnosti koje su u vremenu u kojem živimo pokazale i dokazale važnost i ljepotu dobrote i brige o drugima.

Glavni cilj obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva jest motivirati što veći broj građana da i oni svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj. Događanja ususret 1. listopadu već su se krenula odvijati, a pred nama su i brojna druga događanja u koja se možete uključiti. Sve do 4. listopada online vas očekuje promotivni film o filantropiji te virtualna izložba o filantropiji. 27. rujna očekuje vas online predavanje o hematološkim bolestima i radu Zaklade Ana Rukavina.

30. rujan rezerviran je za Postavljanje izložbe o djelovanju filantropa kroz povijest te senzibiliziranje djece o pružanju pomoći osobama u potrebi, a sve to očekuje vas u Brinju u organizaciji Zaklade Kajo Dadić. Isti dan, Zaklada sveučilišta u Rijeci organizira online prezentaciju igre MemoRi. Riječ je o igri memorije s motivima grada Rijeke, s dvjema vrstama kartica – slikovnima i tekstualnima. Zaklada Kajo Dadić, iz Splita, za 1. listopad pripremila je čitanje bajki djeci iz Opuzena u virtualnom obliku.

Oglas

Komentiraj

komentari