Časopisi koji potiču dječju znatiželju!

Svakog mjeseca, pored odličnog čitanja, časopisi Prvi izbor i Moj Planet donose mnogo dodatnih sadržaja namijenjenih djeci, odgajateljima i roditeljima. Odlični članci koji djecu pozivaju u prekrasan svijet životinja i biljaka, prirodnih pojava i svemira.

Osigurajte svojoj djeci 10 mjeseci u godini pažljivo odabrane sadržaje sa fantastičnim ilustracijama jer čitanje ima značajan utjecaj na djetetov razvoj. Mozaikove revije vam svaki mjesec donose zabavne i edukativne sadržaje za djecu te čitanje za cijelu obitelj!

Prvi izbor:

Dječji časopis Prvi izbor namijenjen je učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, učiteljima, roditeljima i knjižničarima. Koristi se kao pomoć u ranom učenju hrvatskog jezika. Koristan je i u nastavi prirode i društva, likovne i glazbene kulture, dramskog odgoja i odgoja za vrijednosti.

Časopis Prvi izbor je: poticaj za samostalno čitanje djece ili čitanje djeci čime se razvijaju čitanje, govorenje, pisanje, slušanje i učenička, učiteljska i roditeljska kreativnost. Također je velik poticaj za stvaranje svim književnicima za djecu i dječjim ilustratorima.

Od 2000. godine izdavač Prvog izbora je izdavačka kuća Mozaik knjiga u Zagrebu. Prvi izbor razvio se u vrlo uspješan umjetničko edukacijski projekt što potvrđuje i višegodišnja naklada do 15.000 primjeraka koje čitaju učenici u skoro svim hrvatskim osnovnim školama.

Dječji časopisi nude dodatni materijal za čitanje jer sadrže kraće književno-umjetničke tekstove kao što su crtica, priča, basna i bajka. Čitanjem dječjih časopisa učenici uočavaju sličnosti i razlike između racionalnog i iracionalnog, neposredno usvajaju obilježja fabule i zakonitosti pripovijedanja o nekom događaju. Mnogi tekstovi govore o životnim vrijednostima i važnosti njegovanja tih vrijednosti. Sadržaji u dječjim časopisima pisani su standardnim književnim jezikom Tako učenici uočavaju na konkretnom primjeru uvažavanje pravopisne i gramatičke norme. Dijete koje čita dječje časopise razvija naviku čitanja kao važan segment čitalačke kulture.

Moj planet:

Negdje u drugom razredu polako se formiraju interesi školaraca. Tada je vrijeme da priroda, ljubitelji znanosti, mladi avanturisti i istraživači dobiju vlastiti časopis – Moj planet.

Poziva ih na avanturističke ekspedicije kroz kraljevstvo životinja i biljaka.

Uči o astronomiji, ekologiji, prirodnim pojavama.

Impresionira zanimljivim eksperimentima i lutanjima po Hrvatskoj, svijetu i svemiru.

Uz savjet veterinara pomaže se brinuti o kućnim ljubimcima.

Poziva vas da zajedno stvorite časopis u kontakt odjeljcima i nagradnim natjecanjima.

Razveselite se stripovima i kratkoročnim testovima.

Pruža informacije i slike za plakate, govore …

Zanimljivi i atraktivno napisani tekstovi, prilagođeni dobi čitatelja, nadopunjuju se izvrsnim kolor fotografijama i ilustracijama.

Uskoro vas darujemo pa nas pratite na našoj službenoj Facebook stranici.

Sretni dobitnici u darivanju objavljenom 29. rujna su:

PRVI IZBOR – Ivana Kreševac Čavlović

MOJ PLANET – Mirela Erdeši

Molimo dobitnice da se jave u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari