Ime mu je GRGA!

Zagreb, 13. studenoga 2018. – Mia Dimšić, najpopularnija hrvatska kantautorica,  trenutačno najpopularnijem stanovniku Zoološkog vrta grada Zagreba, mladunčetu crvene pande, nadjenula je ime Grga.

Građani su putem društvenih mreža predložili tristotinjak imena, ocjenjivački sud Zoološkog vrta izbor je suzio na njih dvanaest, a Mia je izabrala svojeg favorita. Tako je Grga potukao Baltazara, Bonga, Booa, Elma, Ernesta, Felixa, Fulira, Maksa, Maa, Zookija i Vatroslava.

„Grga mi je na prvu bilo najsimpatičnije ime, a dodatni argument bio je taj što je ime vezano uz naše podneblje. U najužem izboru bilo mi je i ime Vatroslav“, otkrila je Mia Dimšić.

Njezin su izbor posjetitelji Zoološkog vrta u kojem je obilježen Međunarodni dan crvenih pandi, pozdravili odobravanjem.

Ljubav crvenih pandi Popija i Eme započela je prije tri godine, nekako istodobno s izlaskom prvog Mijinog singla Budi mi blizu. Budući da se njezine pjesme rado pjevuše po Zoološkom vrtu, možda je i to doprinijelo romantici na ovoj adresi. Sretni smo što su naše crvene pande dobile potomka. Grga se u pet mjeseci razvio u spretnog i odvažnog momka koji uživa u životu. Voli se zabavljati, ali i dobro pojesti“, ispričao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba. Dodao je kako mališanu ime Grga odlično pristaje budući da su i on i njegov otac rođeni u Zagrebu.

Osječkoj pjevačici, ovjenčanoj sa sedam Porina, darovao je plišanu crvenu pandu i čestitao joj 26. rođendan koji je proslavila prije tri dana.

U povodu Međunarodnog dana crvenih pandi za posjetitelje je organiziran bogat edukativni program o toj zaštićenoj vrsti, a u restoranu Kod morskog lava ovaj se vikend nude jela azijske kuhinje.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari