Istra & Craft Beer Festival otvorili Let 3 i Spinnaker Gourmet Stage

Zagreb, 09. listopada – U sklopu Spinnaker Gourmet Stage večere chef Ivan Ergović je sa svojim timom za goste restorana u četvrtak pripremio poseban jelovnik u šest sljedova inspiriran pivom. Gosti su uživali u jelima poput pivskog tartara s tartufima, njoka s hrenom i ciklom te svinjskih prsa u umaku od pive, jabuka i luka. Kao piće dobrodošlice poslužen je Istarski Muškat, pivski pjenušac Istarske pivovare koja je ujedno i pivovara domaćin Istra & Craft Beer Festivala. Spinnaker je prema Trip Advisoru na prvom mjestu među svim porečkim restoranima, ima čak dvije kapice u prestižnom gastronomskom vodiču Gault & Millau, preporuku u vodičima Venezie a tavola i Istra Gourmet te posebno priznanje Turističke zajednice Istre u 2018. godini za istarski restoran s najvećim napretkom u odnosu na prošlu godinu.

Istra & Craft Beer FestivalOsim Spinnakera, porečki restorani Divino, Sv. Nikola, Fora le Porte i Favola u sklopu Beer & Gourmet dijela programa nudili su za tu priliku posebno osmišljene jelovnike s jelima koja se savršeno sljubljuju s pivom i to po promotivnim cijenama. Za one koji uz pivo radije biraju zalogaje poput burgera iIi krumpirića, osigurana su dva street food punkta: Mezzino Street by Valamar i porečka Burgerija koji su se nalazili na ulazu u pop up pivnicu na porečkoj rivi.

Dodajmo da je održan i  Pub kviz u kojem je sudjelovalo sedam natjecateljskih grupa koji su u tri dana skupljali bodove na temelju svojih znanja o pivi i rock glazbi, a grupa s najvećim brojem bodova zadnje večeri je bila nagrađena s 500 kuna po svakom članu. Pub kviz se igrao svako večer u pop up pivnici uz TBF i Big Wave.

U nedjelju, 7. listopada, dogodilo se veliko glazbeno finale festivala. Uz Letu štuke i Hladno pivo istarska publika i njihovi gosti uživali su do dugo u noć.

Inače, jedan od organizatora ovog velikog pivskog događaja u Istri je Jakov Kolega koji je craft beer festivale pokrenuo u Zadru, Dubrovniku i Zagrebu, glavni sponzor je Valamar Riviera, pivovara domaćin Istarska pivovara, a ostali sponzori Gark konzalting, Fearh i Špina. Projekt podržavaju i Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč i Turistička zajednica Istarske županije.

Sve informacije o Istra & Craft Beer Festivalu mogu se pronaći na službenoj stranici https://www.istracraftbeer.com/ i na Facebook stranici festivala.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar