Jelena Perčin i Sandra Lončarić Tankosić održale “Večeru s porukom” na obalama Dunava za Udrugu “Žene u Domovinskom ratu”

Poznate filmske i kazališne glumice Jelena Perčin i Sandra Lončarić Tankosić, u Hotelu Osijek održale su “Večeru s porukom” prvu u slavonskoj prijestolnici. Odabir Udruge „Žene u Domovinskom ratu“ kao humanitarnog cilja, pokazao je da će ŽENA biti sinonim i misao vodilja cijele večeri.

Popunjen restoran Zimska luka, hotela Osijek, te dolazak brojnih gostiju i osječkih uglednika, iz svijeta gospodarstva i društvenog života, koji su odlučili podržati ovu plemenitu priču, dirnuo je do suza gospođe iz Udruge Žene u Domovinskom ratu, Mariju, Ružicu i Snježanu, koje su priznale kako je ovo prvi puta da se netko odlučio baviti njima i njihovom problematikom na ovako divan i plemenit način te im posvetiti ovoliko pažnje.

Budući da je cilj ove Večere s porukom osim humanitarnog djelovanja dobro se zabaviti, družiti i uživati u gastronomskim i restoranskim delicijama, Jelena i ja smo se potrudile da naši prijatelji i gosti sve to dobiju.“ izjavila je domaćica Sandra Lončarić Tankosić.

Ideja je prekrasna i vrlo nas je vrlo ugodno iznenadila jer je ovo prvi ovakav poziv da ne nešto radi za nas. Oduševljena sam činjenicom da se prvi put nalazimo u ovakvoj vedrijom atmosferi nego što smo to imali zadnjih godina. Danas je nekako svježe i vedrije, ugodnije. Ovo smatram proslavom nedavno donesenog Zakona kojim je konačno reguliran status žena u Domovinskom ratu“ rekla je Marija Slišković, predsjednica Udruge.

Žene koje su podnijele veliku žrtvu u Domovinskom ratu nisu samo teška tema, nego naša stvarnost i zaslužuju našu pažnju i podršku, da ih se ne gleda samo kao žrtve već kao žene. Ove žene nikad nisu dobivale potporu koje zaslužuju i drago nam je da smo unijele dašak vedrine i poštovanja večeras u njihov život“ rekla je domaćica Jelena Perčin.

Poruka ljubavi, zajedništva nikad ne može biti loša. Sve je lijepo zamišljeno i opušteno i svi smo večeras s osmijehom na licu jer smo došli iskreno i od srca“ izjavila je umjetnica Sanja Toth iz HNK Osijek.

Da večera bude spoj kulinarstva, druženja i umjetnosti domaćice su se potrudile pozvavši u pomoć svoje matično kazalište osječko Hrvatsko narodno kazalište, sa sjajnim izvođačima: Sanjom Toth, Vladimirom Tintorom i Petrom Bernardom Blašković, koji su izveli kratke ulomke iz repertoara svojih predstava, a završna glazbena numera„Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla Jalta, Jalta primadone Sanje Toth podigla je goste na noge i udružila ih u pjesmi.

Posebno dirnuta bila je Biserka Bucković, izaslanica i viša savjetnica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koja je za ovu prigodu došla iz Zagreba kako bi u ime gradonačelnika Bandića i Grada Zagreba podržala rad Udruge Žene u Domovinskom ratu i donijela donaciju Grada Zagreba od 10.000 kn za rad Udruge.

Večera s porukom nastavlja sa svojim radom, kao projekt sa najvećim brojem održanih akcija u ovoj godini, te velikim brojem prijatelja projekta udruženih u plemenitom cilju. Slijedeća Večera s porukom nas s obala Dunava i zlatne Slavonije ponovno vodi u Split gdje će domaćin večere biti najpoznatiji dalmatinski radio i slušajući brend plavog Jadrana-Radio Dalmacija, koja će nas ugostiti u ponedjeljak 16. studenoga o.g.u restaurantu Adriatic Grašo, a skupljat će se sredstva za Udrugu „Anđeli“.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari