KINOKINO – MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL ZA DJECU

Ovog mjeseca mašta prebiva u kinu Europa gdje se održava treći međunarodni festival dječjeg filma. U trajanju od 14. – 18. veljače svi zainteresirani moći će prisustvovati projekcijama tridesetak pretežno igranih filmova među kojima će se naći i pokoji klasik. Osim samih filmskih projekcija, održavati će se i dječje radionice kojima je cilj djecu zadržati u kinu prije i poslije filmskih projekcija kako bi dobru atmosferu pamtili čim dulje. Otvorene su prijave za Moju prvu kritiku i Stvaram videoigru, dvije radionice koje uče malene kako izraziti mišljenje o sedmoj umjetnosti poput pravih znalaca te kako izraditi videoigru u nekoliko jednostavnih koraka.

Natjecateljski program sastoji se od osam raznovrsnih filmova, a one najbolje proglasiti će profesionalni i dječji žiri dok će publika glasati za svoje favorite tokom cijelog trajanja festivala. Svi filmovi biti će prikazani na originalnom jeziku s hrvatskim titlovima kao bi mali (ali i veliki) lakše zapamtili da je različitost vrlina koju valja slaviti.

Osim natjecateljskog programa tu je i pet kratkometražnih filmova interaktivnog karaktera popraćenih razgovarom o emocijama koje su projekcije probudile u malenima. Razgovor će voditi članice i članovi BoliMe, nezavisne umjetničke inicijative.

Za djecu predškolske dobi namjenjen je program od osam filmova popraćenih počasnim diplomama kako bi maleni zauvijek imali uspomenu na prvo filmsko iskustvo.

Informacije o ulaznicama, programu, prijavama na radionice i ostalim sadržajima možete potražiti na službenim stranicama festivala na kinokino.hr kao i na društvenim mrežama.

Mirna Tomašković – Pavlinić

Oglas

Komentiraj

komentari