Kokova detektivska ekipa sa Zelenog Vrha

Kako je Koko postao detektiv i koji su bili prvi slučajevi misterioznih razbojstava koje je riješio sa svojom detektivskom družinom i sve o njegovoj novoj uzbudljivoj avanturi saznati ćete u filmu Uzbuna na Zelenom Vrhu, stiže u hrvatska kina 26. siječnja  i vraća nas na sami početak Kokovih pustolovina, u vrijeme prije Koka i duhova.

Koko – Kad je u pitanju rješavanje detektivskih slučajeva, mašta ga nikad ne iznevjeri i baš uvijek mu sine neka dobra ideja. Omesti ga može jedino opojni miris palačinki i njegova sestra Marica (ali to nikad neće priznati).

Božo – Spreman je na sve kako bi pomogao prijateljima. Voli golubove. Ne voli trčanje i ostale fizičke aktivnosti, a najviše mrzi kad mu mama ujutro stavi flaster na naočale.

Tomo – Od svih dečkiju sa Zelenog Vrha najdalje pljuca koštice lubenice. Vjeran je prijatelj i uvijek je spreman uskočiti kad ekipa organizira noćnu stražu. Mali je problem jedino što ne može ostati budan. Ni sam nije svjestan svoje hrabrosti.

Žohar – Za razliku od Tome, Žohar uvijek zna kako ostati budan noću. Najdraži hobi mu je pecanje, a najmrskiji su mu skokovi na glavu. Ako ga baš želite izbaciti iz takta, zovite ga pravim imenom (Vinko).

Marica – Marica je prava vrtirepka. Luckasta je i domišljata. Njezina znatiželja nema granica. Kad se pojavi sa svojim plišanim zekom i vjenčićem od cvijeća na glavi rastopit će vam srce, a slaba je jedino na starijeg brata Koka i Emičin rozi bicikl.

Emica – Emica zna dobiti što želi. Njezino tajno oružje je osmijeh, a najveća joj je slabost Ivo i to što ne može čuvati tajnu.

Crni – Za razliku od Žohara, Crni zna impresionirati društvo skokom na glavu. Uz to, pravi je virtuoz u gađanju raznih meta praćkom. Oni koji ne ostanu zaslijepljeni njegovim brojnim talentima mogli bi primijetiti da je malkice brzoplet i nepromišljen.

Nina – Nina želi brzo odrasti da bude poput sestre Emice. Uvijek je vesela i nasmijana. Ne voli strašne priče o duhovima.

Uzbuna na Zelenom Vrhu svojevrsni je prednastavak popularnog serijala dječjih detektivskih filmova o Koku (Koko i duhovi, Zagonetni dječak i Ljubav ili smrt), nastalog prema romanima Ivana Kušana. Riječ je o prvom dječjem filmskom serijalu u Hrvatskoj, a filmove o Koku u domaćim kinima dosad je pogledalo više od 200.000 gledatelja.

Režiju novog nastavka serijala potpisuje redateljica Čejen Černić, a scenarij je napisala Hana Jušić. Umjetnički supervizor projekta je Daniel Kušan, direktor fotografije Danko Vučinović, montažer Slaven Zečević, skladatelj Dinko Appelt, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Emina Kušan, a majstorica maske Martina Novaković. Producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan.

Film proizvodi Kinorama, a distribuirat će ga 2i Film. Razvoj projekta podržali su Hrvatski audiovizualni centar i Program Kreativna Europa – potprogram MEDIA, dok je proizvodnju filma podržao Hrvatski audiovizualni centar.

Sve o novim avanturama Koka i njegovih prijatelja pratite na službenoj web i Facebook stranici.

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari