Ljubav, beba, blagostanje i sranje

Upozoravajuća pripovijest bračnog para i svega što pri rođenju djeteta ne bi trebalo napraviti…

Zagreb, 5. ožujka 2019. Autorice Ivana Šešo i Emina Pršić  svojom trećom knjigom o kaosu koji se događa u ljubavnim vezama i kasnije (nakon Nedostaje? Ne! Dosta je i Kad te bajka sastavi, a život rastavi) zatvaraju puni pripovjedni krug. Od izlaska iz noćne more veze osuđene na propast, do bajke pronalaženja idealnog partnera i, konačno u knjizi Ljubav, beba, blagostanje i sranje, zasnivanja obitelji, Ivana i Emina pričaju upozoravajuću pripovijest bračnog para i svega što pri rođenju djeteta ne bi trebalo napraviti.

 

View this post on Instagram

 

U petak smo se družili s Ivanom Šešo i Eminom Pršić u našoj knjižari u Zagrebu. Na predstavljanju njihove treće knjige, “Ljubav, beba, blagostanje i sranje”, o kaosu koji se događa u ljubavnim vezama i kasnije simpatične su nas autorice provele kroz najbitnije dijelove knjige. U razgovoru koji je vodila uvijek nasmiješena Antonija Mandić čuli smo puno zabavnih anegdota o njezinom nastajanju kao i pokoji savjet. Ako želite saznati više o odgoju prvog djeteta i snalaženju u drastično promijenjenim okolnostima povećanja obitelji, svakako vam preporučamo da zavirite u ovu knjigu. #ljubavbebablagostanjeisranje#ivanašešo#eminapršić#znanjehr#knjige#čitanje#volimknjige#citajknjigu#volimčitatiknjige#ilovebooks#ilovereadingbooks#readingtime#readinglist#booklion#bookoftheday#bookworm#booklove#bookstagram#booksofinstagram#bookaddict#bookphotography#bookishfeatures#bookstagramfeature#bookfeaturepage#goodvibes#enjoylife#happyliving

A post shared by Znanje (@znanje.hr) on

U odgoju prvog djeteta i snalaženju u drastično promijenjenim okolnostima povećanja obitelji svi smo amateri. Po prvi put u životu igramo ulogu za koju nije bilo niti jedne probe, ni generalke. Zato griješimo. Naše hormonalno ustrojstvo zadano jednostavnim evolucijskim načelom prokreacije ništa nam ne pomaže, štoviše naši hormoni nisu usklađeni s našim civilizacijskim normama, običajima i očekivanjima. U prirodi se sve to odvija više-manje nesmetano, ali kod nas ljudi kod kojih se nagoni miješaju s razumom, stvar je, kao što ćete vidjeti iz ove knjige – malo kompliciranija. A i naše civilizacijske norme, nažalost, uključuju samo možda nehotičnu osudu ponašanja novopečenih majki i očeva – umjesto škole i treninga za roditeljstvo, što nam je prijeko potrebno.

 

View this post on Instagram

 

LJUBAV, BEBA, BLAGOSTANJE I SRANJE; Ivana Šešo i Emina Pršić Ivana Šešo i Emina Pršić svojom trećom knjigom o kaosu koji se događa u ljubavnim vezama i kasnije (nakon „Nedostaje? Ne! Dosta je“ i „Kad te bajka sastavi, a život rastavi“) zatvaraju puni pripovjedni krug. Od izlaska iz noćne more veze osuđene na propast, do bajke pronalaženja idealnog partnera i, konačno u ovoj knjizi, zasnivanja obitelji, Ivana i Emina pričaju upozoravajuću pripovijest bračnog para i svega što pri rođenju djeteta ne bi trebalo napraviti. Za one od nas koji intenzivno proživljavaju prve dane roditeljstva, Ivana i Emina pripremile su niz poučnih primjera i savjeta. Ova knjiga će, međutim, biti najkorisnija čitateljima koji „blagostanje i sranje“ male bebe u kući još nisu doživjeli. Muškom dijelu čitateljstva će se možda učiniti da su u ovoj knjizi njihovi grijesi predimenzionirani da bi se napravila poanta, no autorice su svjesne, a u terapijskom dijelu priče Ivana to više puta i naglašava, da ovu bogatu tapiseriju nesporazuma, pogrešnih očekivanja, durenja, inata i izdaja pletu četiri ruke i da u rješavanju problema treba prvo poći od sebe. Novo na policama naših knjižara. #ljubavbebablagostanjeisranje#ivanašešo#eminapršić#znanjehr#knjige#čitanje#volimknjige#citajknjigu#volimčitatiknjige#ilovebooks#ilovereadingbooks#readingtime#readinglist#booklion#bookoftheday#bookworm#booklove#bookstagram#booksofinstagram#bookaddict#bookphotography#bookishfeatures#bookstagramfeature#bookfeaturepage#goodvibes#enjoylife#happyliving

A post shared by Znanje (@znanje.hr) on

No nije sve tako loše kako se čini – Ivana u svom dijelu jasno napominje da se njeno iskustvo bazira na onima koji potraže pomoć – i za pretpostaviti je da većina nas ili riješi ovu kompliciranu jednadžbu s tri nepoznanice, ili možda prođe kroz iskustvo prvog djeteta kao kroz dječju bolest kroz koju svi moramo proći pa se previše ne uzbuđuju oko počinjenih grešaka.

Za one od nas koji intenzivno proživljavaju prve dane roditeljstva, Ivana i Emina pripremile su niz poučnih primjera i savjeta. Ova knjiga će, međutim, biti najkorisnija čitateljima koji „blagostanje i sranje“ male bebe u kući još nisu doživjeli. Muškom dijelu čitateljstva će se možda učiniti da su u ovoj knjizi njihovi grijesi predimenzionirani da bi se napravila poanta, no autorice su svjesne, a u terapijskom dijelu priče Ivana to više puta i naglašava, da ovu bogatu tapiseriju nesporazuma, pogrešnih očekivanja, durenja, inata i izdaja pletu četiri ruke i da u rješavanju problema treba prvo poći od sebe.

Knjiga Ljubav, beba, blagostanje i sranje dostupna je u svim većim knjižarama diljem Hrvatske i web shopu Znanje po cijeni od 129 kn.

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari