Ljubav je jedna najkompliciranija stvar na svijetu!

Vjerujete li u ljubav na prvi pogled? A u ljubav na drugi pogled?15. prosinca 2016., Zagreb – Ljubav je jedna najkompliciranija stvar na svijetu!, riječi su to poznate profesorice i psihologinje Ljubice Uvodić Vranić koja je gostovala na Čakulaonici i začinila radionicu za samohrane roditelje i jednoroditeljske obitelji svojim splitskim šarmom. Tako je u odličnoj atmosferi zaključena 2016. godina, a tristo šezdeset i pet dana 2017. godine namjerava se nastaviti čakulati, i po splitski i po zagrebački, glavno da se čakula:), poručila je Ana Mišić, voditeljica Čakulaonica.

„Vjerujem li ljubav na prvi pogled? Nije to pitanje vjerovanja, to je pitanje iskustva. Kad ti se na prvu svidi, ne znaš ni njegove mane ni dobre osobine. To je pshihoza, sljepilo, kad ga bolje upoznaš onda počinješ vidjeti kakav je i to se zove ljubav na drugi pogled. Kada upoznaš njegove osobine i dobre i loše, onda pregovarate, dogovarate se, usklađujete se, to se zove zrela ljubav.“, kazala je Ljubica Uvodić Vranić.

cakula-pr2

Na Čakulaonici je bilo riječi i o rastavi, pa je prof. Uvodić Vranić naglasila kako žene najčešće odlaze iz dva razloga, jer se ne osjećaju sigurno ili se zaljube u nekog drugog. Rastava ima smisla samo da se prekinu  negativne emocije i da svatko nastavi živjeti na svojoj adresi.

Kako je prof. Uvodić Vranić autorica popularnog serijala psiholoških priručnika pod naslovom Avantura osobne promjene, naglasila je kako mnogi ne idu za osobnim promjenama, a kada dođe do krize u braku, postoje mnogi stručnjaci kojima se možemo obratiti od psihoterapeuta do seksualnih terapeuta.

Zaključnu Čakulaonicu za 2016. godinu, ali ne i zadnju podržali su Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, dm, Konzum i Nivea, a za mališane roditelja pobrinuo se Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i dm.

„Naša je zadaća pružiti pomoć potrebitima, prepoznati programe i projekte udruga koje su nositelji pozitivnih promjena u zajednici te im biti oslonac i podrška.

Osobito nam je zadovoljstvo što smo u ovo predblagdansko vrijeme, malim znacima pažnje,  imali priliku izmamiti osmijeh na lica našim najmlađim sugrađanima“, kazala je univ.spec.act.soc. Romana Galić, zamjenica pročelnice u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

“U ime dm-a zahvaljujem gospođi Mišić što nam je omogućila da se pridružimo Čakulaonicama. Mi u dm-u smatramo kako su dijalog i korištenje vlastitog iskustva kako bi se pomoglo drugima temelj svakog napretka. Upravo zato nas veseli što će dm i sljedeće godine imati priliku biti dijelom Čakulaonica koje će nastaviti pružati emocionalnu i psihološku podršku samohranim roditeljima i jednoroditeljskim obiteljima“, izjavila je Dubravka Štefanac-Vinovrški, menadžerica marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

„Svakako nam je zadovoljstvo podržati ovaj hvalevrijedan projekt, te sudjelovati u pomaganju samohranim roditeljima. Vjerujemo kako smo barem malo pomogli u svakodnevnim izazovima koji prolaze, te se nadamo da će se suradnja nastaviti i u idućoj godini“  izjavio je Petar Tanta, Voditelj odnosa s javnošću Konzuma.

„Izuzetno mi je drago da smo za kraj godine uspjeli otvoriti i neke bolne teme koje je profesorica Ljubica Uvodić Vranić na jedan vrlo jednostavan i pozitivan način obradila kroz komunikaciju s roditeljima. Teme koje su nas zadržavale  i nisu nam dozvoljavale da krenemo dalje prošli smo s najboljom mogućom osobom i mogu sa sigurnošću reći da ih zahvaljujući profesorici ostavljamo u 2016. i  krećemo pozitivno u 2017.!

Bila mi je izuzetna čast družiti se tokom cijele godine sa divnim roditeljima i zahvaljujem svima koji su nas podržavali tokom cijele godine.

Ovog puta čarolija čakulanja je bila potpuna zbog predivnih poklona koje su roditelji dobili od naših dragih sponzora koji su nam uljepšali ovo blagdansko razdoblje, ponajviše zbog poklona koja su dobila djeca. Veliko hvala Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, dm-u, Konzumu i Nivei.

Želim svima sretan Božić i ugodne blagdanske dane i puno uspjeha, veselja i radosti u novoj 2017. godini!“, poručila je Ana Mišić, urednica portala Sretna mama i predsjednica Udruge za samohrane roditelje.

I kako doliči svakoj splitkoj čakuli, a s ciljem da i vama prenesemo djelić atmosfere te izmamimo osmijeh, prenosimo jednu simpatičnu anegdotu na temu kompromisa koju nam je ispričala profesorica Vranić:

Ona je Dubrovčanka, on Splićanin, pa ONA upita: „Ljube, a di ćemo za Božić?“, a ON odogvara: „Ljube pa to se zna, u Dubrovnik naravno:)“.

P.M.

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari