MATIJA DEDIĆ I MERIMA KLJUČO NA SCENI AMADEO

U četvrtak, 19. srpnja na gornjogradskoj pozornici Matija Dedić i Merima Ključo predstavljaju se zagrebačkoj publici koncertom Potraži me u predgrađu.

Vrsni pijanist i jazz glazbenik, Matija Dedić, koji je od samih početaka, uz Gabi Novak i Arsena Dedića, zaštitno lice Scene Amadeo. S njim će nastupiti Merima Ključo, poznata europska i svjetska harmonikašica, čiju je sjajnu interpretaciju publika Scene Amadeo imala prilike slušati na njenim nezaboravnim koncertima sa Miroslavom Tadićem i na hrvatskoj praizvedbi njenog glazbenog dragulja, Sarajevske Hagade.

Na koncertu publici će predstaviti skladbe s albuma Male ljubavi (susreti) koji je nagrađen ovogodišnjom nagradom Porin za najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) te najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu “Potraži me u predgrađu”.Na repertoaru koncerta naći će se i jedanaest skladbi s tog albuma – interpretacije klasika Arsena Dedića „Odlazak“, „Otkako te ne volim“, „Vraćam se“ „0  mladosti“ i „Što me čini sretnom“, zatim Gibonnijev „Divji cvit“, „Nije htjela“ Kemala Montena, tradicionalne „Što te nema“ i „Kradem ti se u večeri“ te legendarne skladbe Zdenka Runjića „Potraži me u predgrađu“ i „Molitva za Magdalenu“…., u jednom sasvim novom ruhu.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj 1 te putem web stranice www.ulaznice.hr. U slučaju kiše koncert će se održati u petak, 20.07. s početkom u 21 sat. CIJENA ULAZNICE: 130,00 HRK

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari