Na Bundeku od jazza, sve do tambure i klape!

Ljetna pozornica Bundek nastavlja i ovog tjedna sa programomosvježite ljeto koncertima na Bundeku!

Na obnovljenoj pozornici jučer je u utorak 17.7. bio sasvim poseban program koji se održava u sklopu Međunarodne smotre folklora, a koji je ugostio kineski ansambl tradicijske glazbe Glas Yunana. Svojom djelatnošću ovaj ansambl čuva i njeguje folklornu tradiciju kineske pokrajine Yunan, a njihov zagrebački nastup je bio prilika da upoznamo i doživimo neke od najzanimljivijih i najljepših plesova i pjesama iz bogate tradicije toga, nama dalekoga svijeta – ples pauna, ples za lijevu nogu, ples za proslavu, ples naroda Wa…

U srijedu 18.7. na Bundeku ugošćujemo našu cijenjenu pjevačicu i skladateljicu Astrid Kuljanić. Astrid živi i djeluje u New Yorku, a na Bundeku će nastupiti sa svojim američkim sastavom: Ben Rosenblum – harmonika, Mat Muntz – bas i Vicente Hansen – udaraljke. U Zagrebu će izvesti atraktivni program autorskih skladbi, poznatih jazz standarda i tradicijske glazbe na jazz način.

Za sve ljubitelje tamburaške i klapske glazbe rezerviran je, pak, četvrtak 19.7. kada na pozornicu stižu Tamburaški orkestar Hrvatske raditelevizije pod vodstvom Siniše Leopolda i članovi Klape Kampanel. Program je nazvan Antologijski hrvatski evergreeni i nema sumnje da će u njemu uživati brojna publika na Bundeku.

Svi programi počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve koncerte je – slobodan!

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari