Medvedgradske glazbene večeri obilježili kulturno događanje s najljepšim pogledom na Zagreb

Dojmovi s održanih nastupa vrhunskih umjetnika, glazbena ostvarenja iz različitih žanrova još dugo će podsjećati na odličnu glazbenu atmosferu na obroncima Medvednice.  

Sa zadnjim taktovima popularne etno grupe Kries i etno-folk-rock skupine Ogenj brojni okupljeni sinoć su ispratili još jedne Medvedgradske glazbene večeri, događanje koje je na jednom mjestu okupilo kako neka od najzanimljivijih imena regionalne glazbene scene, tako i mlade umjetnike čiji je neosporan talent u kratkom vremenu osvojio publiku i kritiku. Organizatori događanja, Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i Park prirode Medvednica, tijekom posljednja tri dana uistinu su podigli ljestvicu očekivanja.

Da se podsjetimo, nakon prekrasnih nastupa Traumatic Artsa, večeri su otvorili standardno izvrsni The Bambi Molesters, instrumentalni rock sastav iz Siska koji su okupljenima pokazali zašto ih se više od dva desetljeća smatra jednima od predvodnika domaće glazbene scene. Surf-rock zvucima The Bambi Molestersa prethodio je nastup zagrebačke folk-blues skupine Nellcote, mladih umjetnika kojima je posvećen poseban dio programa Akustika na vrhu kule ostvaren u suradnji sa glazbenim serijalom Akustika/Muzika.hr.

Druge večeri tražila se karta više za nastup umjetnice sevdaha Amire Medunjanin, dok su s vrha kule dopirali zvuci alt-rock skupine Mnogi Drugi. Fantastični nastupi Kriesa i Ogenja zaokružili su tri dana nezaboravnih kulturnih događanja te nekoć monotone zagrebačke ljetne noći pretvorili u pravi festival vrhunskih kulturnih doživljaja.

Naravno, atmosfera ovog boutique festivala ne bi bila potpuna bez raspoložene publike, koja je s drvenih klupica, stepenica i zidića s oduševljenjem pratila izvedbe omiljenih izvođača. Trodnevna glazbena poslastica iznova je nagrađivana pljeskom i pozivima na bis, a pozitivnoj energiji pridonio je i prelijep pogled na panoramu Zagreba noću. Odlične reakcije i nezaboravna atmosfera protekih dana razlozi su zašto će se i sljedeće večeri na Medvedgradu čekati s nestrpljenjem!

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari