Najpopularnija slovenska književnica za djecu i mlade Desa Muck objavila novu knjigu ‘Anica i Majčin dan’

Desa Muck rođena je 1955. godine u Ljubljani i još i danas drži se na vrhu liste kao jedna od najpopularnijih slovenskih književnica za djecu i mlade. Prije no što se posvetila pisanju radila je razne poslove poput ilustriranja, glume i njegovanja djece s posebnim potrebama. Dobitnica je mnogih nagrada za knjige i radiodrame, a 2003. godine djeca su njenu seriju knjiga o Anici proglasila svojim najdražim knjigama.

Njezina djela za mlade na početku njezinog stvaranja bila su namijenjena tinejdžerima, dok je kasnije, serijom knjiga o Anici Pivnik, doprla i do generacije čitatelja početnika. Popularnost književne serije ponovo se rasplamsala u jesen 2008. godine kad je Televizija Slovenijepočela emitirati seriju snimljenu prema toj književnoj seriji. Objavila je također dva zapažena romana za odrasle, „Panika“ i „Pješčanik boga djeteta“. Njezina su djela prevedena na mnoge jezike, također i na hrvatski.Može se reći da je u posljednjih nekoliko godina gotovo jedina autorica koja je na polju književnosti za mlade čiji se prijevodi mogu naći i na hrvatskom jeziku, a naslov „Anica i sportski dan“ uvršten je i u popis hrvatske lektire za osnovne škole.

Nova, neodoljiva i poučna priča „Anica i Majčin dan“ pogodna za početnike u čitanju zbog velikih i lako čitljivih slova, a ilustracije u boji, koje je oslikala Ana Košir, svidjet će se svim mladim čitateljima. Svoj djeci, pa tako i Anici, mama je najvažnija osoba na svijetu.Anica svojoj mami za njezin poseban dan želi kupiti lijep i skup dar, no za to nema dovoljno novaca. Odlučuje ju ugodno iznenaditi, ali neće sve ići kako je zamislila.

Mozaik knjiga do sada je objavioautoričina djela: ‘Anica i tajna maska’, ‘Anica i sportski dan’, ‘Anica i zečić’, ‘Anica i velike brige’, ‘Anica i Jakov’, ‘Anica na ljetovanju’, ‘Lažljiva Suzi’, ‘Mjesečeva kći’ i ‘Sama kod kuće’.

 

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar

  1. mymvrc.org

    Najpopularnija slovenska književnica za djecu i mlade Desa Muck objavila novu knjigu 'Anica i Majčin dan' – Sretna mama

  2. cialistodo.com

    Najpopularnija slovenska književnica za djecu i mlade Desa Muck objavila novu knjigu 'Anica i Majčin dan' – Sretna mama