Nevena Rendeli Vejzović: „Dodaci prehrani pomogli su mi sačuvati snagu za paklenih prvih nekoliko mjeseci!“

Almagea nastavlja suradnju s Nevenom Rendeli, koja u sklopu Almageine kampanje za zdravu trudnoću piše o svojem iskustvu u prvim danima majčinstva i o prvim tjednima dojenja.

Raznolika i uravnotežena prehrana korisna je ne samo tijekom začeća i trudnoće, već je valja zadržati i tijekom perioda dojenja.  I u tom je razdoblju preporučljivo ograničiti unos kofeina, nikotina, alkohola, umjetnih sladila i drugih prehrambenih aditiva koji imaju potencijalno štetno djelovanje.

Ključno je da i dojilja osigura dovoljan unos omega -3 masnih kiselina (osobito DHA) jer će mlijekom svom djetetu prenijeti  ove važne masne kiseline, koje su od iznimne važnosti za dijete i nakon poroda budući da se dječji mozak razvija godinama nakon rođenja. Preostali rast mozga odvija se tijekom prve godine života te predškolske dobi, tako da je rast mozga većinom završen do pete ili šeste godine života. Osim toga, u tom osjetljivom periodu prehrana bogata omega-3 masnim kiselinama djeluje povoljno i na zdravlje srca i krvožilja, a ujedno osigurava pravilan razvoj mozga i vida u dojenčadi i djece.

Poznata TV voditeljica Nevena Rendeli, u sklopu kampanje za zdravu trudnoću koju provodi Almagea, otkriva da prvi tjedni dojenja nisu bili nimalo lagani:

„Trudnoća je gotova, majčinstvo je počelo! Uzviknula sam sretno prije dva mjeseca, misleći, sad su sve muke iza mene. Međutim, u početku smo se mučili s dojenjem. Jer, kad je dojenje u pitanju, sve što će vam svi drugi govoriti je koliko je ono važno. A nitko vam neće reći koliko je to sve teško. Na svu sreću ja sam imala pomoć mame koja je uskakala s toplim juhicama i hranom obilatom vitaminima, a i nastavila sam piti dodatke prehrani kako bi sačuvala snagu za paklenih prvih nekoliko mjeseci. Dva mjeseca nakon poroda uhodali smo se s dojenjem i svladali smo i tu prepreku. Što se ne bi moglo reći i za spavanje.  Tko preživi, pričat će!“, ističe Nevena Rendeli.

O prvim danima majčinstva  i ostalim brigama Nevena Rendeli piše opširnije i na www.almagea.hr.

Almagea® Prenatal Omega 3+ za zdravu trudnoću i dojenje

Almagea® Prenatal Omega 3+ kreiran je kao odgovor na potrebe trudnica i dojilja: jedini pripravak  na našem tržištu koji sadrži kritične nutrijente za zdravu trudnoću i dojenje s omega-3 masnim kiselinama u Licaps® Duocap™ kapsulama.

Almagea® Prenatal Omega 3+ osigurava DHA -za razvoj djeteta važnu omega -3 masnu kiselinu, zadovoljava povećane potrebe za folnom kiselinom, bogat je željezom te pomaže zadovoljiti i potrebe trudnica i dojilja na vitaminu B6, B12, magneziju i jodu. Aktivnosti  sastojci  dolaze u  obliku Licaps®  kapsule koje  dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari te su kapsule blage za želudac.

Proizvod je dostupan za kupnju u svim ljekarnama i preko Almagea web shopa . Pakiranje sadrži 60 kapsula. Cijena pakiranja iznosi 205,00 kn.

Oglas

Komentiraj

komentari