Od malih nog(u) – petodnevna regionalna online konferencija

Tim koji stoji iza regionalne platforme OD MALIH NOG(U) potaknut stanjem na kulturno-umjetničkoj sceni uslijed pandemije, posebice zapuštenošću one umjetnosti koja se obraća djeci i mladima kao osjetljivoj skupini, ali i žustrim i proaktivnim dijalogom koji vodi s kolegama iz čitave regije posljednjih mjeseci, sa zadovoljstvom najavljuje regionalnu online konferenciju na 5 velikih VAŽNIH tema!

Za one koji ne znaju, OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma posvećena afirmaciji i promociji kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji.

Ovim putem POZIVAMO VAS DA BUDETE AKTIVNA PUBLIKA (i ujedno i sudionici) ove konferencije tijekom 5 radnih dana!

Kroz prvi ciklus online konferencija održanih tijekom prošle godine na nacionalnom nivou u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji izdvojili smo 5 ključnih tema o kojima treba razgovarati i pokrenuti javnu diskusiju / debatu / raspravu.

Regionalna plaforma OD MALIH NOG(U) ovom prilikom okuplja 40-ero stručnjaka, voditelja kazališta, umjetnika ili predstavnika institucija, petero moderatora, kritičara ili teatrologa (uskoro više informacija o tome tko su sudionici online konferencija) koji će o kazalištu za djecu i mlade govoriti iz različitih pozicija, kutova i stajališta!

Teme i raspored konferencije:

  1. Kolaboracije, koprodukcije i modeli suradnje u kazalištu za djecu i mlade (ponedjeljak / 22. veljače 2021. / 10-13h)
  2. Repertoarske politike u kazalištu za djecu i mlade (utorak / 23. veljače 2021. / 10-13h)
  3. Kulturne politike u kazalištu za djecu i mlade (srijeda / 24. veljače 2021. / 10-13h)
  4. Festivali kazališta za djecu i mlade (četvrtak / 25. veljače 2021. / 10-13h)
  5. Kazalište za mlade (petak / 26. veljače 2021. / 10-13h)

Svi zainteresirani za bilo koju od ovih tema imat će mogućnost biti AKTIVNA PUBLIKA, pratiti live stream svih 5 dana konferencije na Facebook stranici, gdje će moći ostavljati komentare, postavljati pitanja, dobiti odgovore od sudionika konferencija i na taj način i sami postati sudionicima ovog velikog važnog događaja, u ovom povijesnom trenutku kada mijenjamo stanje stvari!

Program s više detalja stiže uskoro, stoga pratite Facebook stranicu za više informacija. Organizatori su poručili kako se raduju što će konačno zajedno, kvalitetno, otvoreno i javno razgovarati o ovim temama, produbiti ih, međusobno podijeliti primjere dobrih praksi i možda zatrti put ka rješenjima nekih od mnogobrojnih problema koji već dugo postoje u kazalištu za djecu i mlade u našoj regiji.

Foto i tekst: PR

Oglas

Komentiraj

komentari