Održana Erasmus+ konferencija za područje mladih

Agencija za mobilnost i programe Europske unije održala je 29. studenoga  u Zagrebu Godišnju Erasmus+ konferenciju za područje mladih u povodu Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu koja je prva u nizu konferencija u sklopu Erasmus+ informativne kampanje.

Konferenciju je otvorio državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dr. Marin Strmota u ime ministrice gđe Nade Murganić te je naglasio da se programima u okviru Erasmusa+ potiče aktivnost mladih u društvu i volontiranje te se stvara aktivno građanstvo.

Od 2009. do 2016. godine priliku za sudjelovanje u programu Erasmus+ kroz projekte u području mladih dobilo je 15.000 mladih i osoba koje rade s mladima. O popularnosti programa svjedoči činjenica da je u tom razdoblju proračun povećan za više od 30 puta, istaknula je ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU Antonija Gladović. Napomenula je da će 2017. godine biti obilježena 10. obljetnica Agencije te da je od osnutka do danas Agencija za mobilnost i programe EU ugovorila gotovo 3.000 projekata vrijednih više od 70 milijuna eura, a do 2020. očekuje se povećanje sredstava od čak 40 posto.

Sudionici su imali priliku razgledati i izložbu „Lica mobilnosti“ autora Marija Ivankovića, volontera Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ iz Zadra. Njegove fotografije predstavljaju mlade koji su sudjelovali u programima mobilnosti s osobnim porukama o stečenom iskustvu.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar