ODRŽANA PRVA BESPLATNA KONFERENCIJA ZA TRUDNICE ‘ZDRAVA MAMA, SRETNA BEBA’

U povodu Dana zdrave dojke kojeg Europa Donna Hrvatska obilježava 15. listopada, u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva održana je prva besplatna konferencija za trudnice i dojilje ‘Zdrava mama, sretna beba.

Biti roditelj zasigurno je najljepši, ali i najzahtjevniji zadatak na svijetu. Buduće majke, a posebno one koje će to postati prvi put, muče brojna pitanja uoči početka ovog novog životnog razdoblja. Upravo je zato u suradnji s udrugom Europa Donna Hrvatska organizirana besplatna edukacija za trudnice i dojilje na kojoj su o važnim temama pričale stručnjakinje iz različitih područja. Tako je patronažna sestra Jasmina Nemec pričala o prvom kontaktu mame i bebe i tehnikama dojenja, nutricionistica Ivona Grilec educirala je trudnice o prehrani dojilja, važnosti majčinog mlijeka za dijete i dohrani beba. Koji su pravilni položaji prilikom dojenja, što je dijastaza trbušnih mišića i kako i kada se vratiti u formu nakon poroda objasnila je kineziologinja Lana Novota dok je psihologinja Maja Vučić pričala o postporođajnoj depresiji, utjecaju dojenja na psihičko zdravlje majke i dojenju u javnosti. Na samom kraju stručnog dijela programa trudnicama se obratila predsjednica Europa Donna Hrvatske doc.dr.sc. Vesna Ramljak koja je ukazala na važnost samopregleda i redovitih liječničkih pregleda u ranom otkrivanju raka dojke kod žena svih životnih dobi.

Trudnoća je vrijeme velikih izazova za buduće majke. Posebice prvorotkinje se mogu prestrašiti od same pomisli na mogućnost da s djetetom ili njegovim razvojem nešto može krenuti u krivom smjeru. Što se sve loše može dogoditi na porođaju ili pak kako će se snaći u njezi bebe, hoće li uspješno dojiti? Konferencija je ponudila odgovore na niz ovakvih pitanja, a sve s ciljem da trudnice budu bezbrižne, sretne i zadovoljne!

Foto: Bojan Zibar

Oglas

Komentiraj

komentari