Ovaj vikend međunarodni festival filmova u Zagrebu!

Zagreb ovog vikenda nudi jedinstvenu filmsku manifestaciju posvećenu kreativnim i inovativnim filmovima snimljenim u jednom kadru

Još samo tri dana do jedinstvenog međunarodnog festivala filmova snimljenih u jednom kadru! Ovogodišnje osmo izdanje One Take Film Festivala, koji se održava od 21. do 23. listopada u zagrebačkom Kinu Europa, priprema brojna iznenađenja za ljubitelje sedme umjetnosti.

U službenoj konkurenciji, u okviru glavnog dijela programa, sudjeluju 24 filma koja su pristigla iz 14 zemalja svijeta. Ukupno 20 kratkometražnih i četiri dugometražna filma borit će se za Grand Prix One Take Film Festivala. Filmovi koji se natječu za ovu nagradu ne smiju sadržavati nikakve montažne spone. Drugim riječima, moraju biti snimljeni u jednom kadru od trenutka uključivanja do trenutka isključivanja kamere.

Izvan službene konkurencije, u jednom od četiri dijela glavnog programa One Take In…,uživat ćete u nagrađivanim filmovima iranske kinematografije snimljenim u jednom kadru. Ne propustite eksperimentalni animirani film Gospodin Paint u predsjedničkoj palači Saeeda Naghaviana iz 2016., a preporuka su još dva iranska filma: Priča o kišnoj noći Mehdia Fard Ghaderija iz 2015. i dugometražni film Riba i mačka Shahrama Mokrija iz 2013.

Prikazivat će se filmovi koji nisu ograničeni jednim kadrom, a sve do 25. listopada u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti moći će se razgledati atraktivna izložba „Kretanje u krug“, koncepcijski vezanu za jedan kadar.

Ulaz na projekcije sva tri dana festivala je besplatan, zato ne propustite ovaj vikend posjetititi Kino Europu!

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari