Pošumljavanjem više od 15.000 m2 i u Hrvatskoj kreće obnova šumskog bogatstva kroz projekt PLANT- MY – TREE

Više od 178.000 posađenih stabala zahvaljujući potpori više od 2.000 partnera – kompanija, tvrtki, institucija, te osoba koje imaju visoku razinu svijesti o klimatskim promjenama i svemu što nam dolazi neprimjerenim uništavanjem šuma, broji danas projekt PLANT-MY-TREE koji je službeno stigao ovog ožujka i u Hrvatsku.

Projekt PLANT-MY-TREE, nastao u Njemačkoj prije dvadeset i jedne godine te se širi danas na sve kontinente zemaljske kugle, s glavnom misijom – sadnje stabala i pošumljavanja radi zaštite okoliša, klime, šuma, održivosti biološke raznolikosti te samim tim i života na Zemlji.

PLANT-MY-TREE projekt i udruga predstavljaju u prvom redu aktivnost sadnje stabala na uglavnom vlastitim površinama, kao i planiranim upravljanjem ovom eko zajednicom na rok najmanje od 99 godina u kojima ne dolazi do krčenja šuma ili ekonomske koristi s bilo čije strane, uz jedna stalni imperativ – dugoročnu zaštitu klime kroz projekt PLANT-MY-TREE.

I sve pod motom – ‘Da generacijama ostavimo svijet u kojem vrijedi živjeti!’

U Hrvatskoj će zahvaljujući ovom projektu na čijem je čelu poduzetnica Dina Vukićević, predsjednica Zaklade PLANT – MY – TREE jugoistočna Europa, biti zasađeno 10.000 sadnica na području Gunje te Iloka, čime će se pošumiti više od 15.000 m2 površine, u cilju smanjenja štetnih plinova, obnove šumske vegetacije, te poboljšanja i na taj način klimatskih uvjeta koji se drastično pogoršavaju za život na Zemlji. Jer šumski ekosustav Republike Hrvatske već je godinama preopterećen štetnim tvarima, što je dovelo i do poremećaja ekološke ravnoteže i učinkovitog pružanja građanima Hrvatske onog što nam primarno treba – čistog kisika.

Projekt PLANT-MY-TREE upravo želi pomoć razvoju svijesti i važnosti očuvanja šuma, kroz koji svatko od nas, uz već iznimno simboličnu novčanu donaciju može zasaditi drvo i pratiti njegov razvoj kroz zaštićeni prostor zemljišta (za)kupljenog i u Hrvatskoj za ove namjene. PLANT-MY-TREE uspješno je certificirana od strane TÜV Rheinland početkom 2020. prema DIN ISO 9001: 2015 certifikatom.

Oglas

Komentiraj

komentari