Predstavljanje Risnjaka u Divljem srcu grada

U Zoološkom vrtu grada Zagreba tijekom vikenda će se predstaviti Nacionalni park Risnjak i turistička ponuda Gorskog kotara.

Djelatnici Nacionalnog parka Risnjak i Turističke zajednice Gorski kotar Zagrepčane pozivaju da u subotu i nedjelju, 11. i 12. rujna, posjete Zebrin trg. Tamo će ih upoznavati s krajem iz kojeg dolaze. Zainteresirani će moći razgledati izložbu fotografija Risnjaka te doznati sve o ljepoti prirode te bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta nacionalnog parka u kojem izvire Kupa i s čijeg vrha pogled puca na Primorje, Sloveniju te Lokvarsko jezero i okolno gorje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zoološki vrt grada Zagreba (@zagrebzoo)

Vedran Slijepčević, doktor veterinarske medicine i predavač na Veleučilištu u Karlovcu, održat će zanimljivo predavanje o risu, tajanstvenoj životinji po kojoj je Risnjak dobio ime. Istaknut će i činjenicu da je Gorski kotar jedno od rijetkih područja na našem kontinentu gdje obitavaju sve tri velike europske zvijeri: euroazijski ris, sivi vuk i smeđi medvjed.

Mali teatar i Kotar teatar donose predstavu „Palac sim, palac tam!“

Detaljan program za vikend nalazi se na mrežnim stranicama Vrta.

Kako bi posjetitelji Zoološkog vrta Gorski kotar mogli doživjeti i osjetilima okusa i mirisa, u restoranu Kod morskog lava očekuje ih jelovnik nadahnut goranskom gastronomijom.

Oglas

Komentiraj

komentari