Prezentacijska radionica programa PRIPREMA ZA ŠKOLU centra PRAKTIKUM

Praktikum  centru se provodi program Priprema za školu koji se zasniva na igri, djeci najpristupačnijem sredstvu učenja i obuhvaća elemente NTC sustava učenja, waldorfske pedagogije i najnovijih psiholoških spoznaja.

Cilj programa je potaknuti radost prema učenju i usvajanju novih znanja kako bi dijete s veseljem očekivalo polazak u školu, jer školski uspjeh ne ovisi o tome koliko će znanja dijete sa sobom donijeti, već o tome koliko će željeti stjecati nova znanja! 

Program se provodi u grupama do 10 polaznika, od 01. listopada 2018. do 31. svibnja 2019., dva puta tjedno u trajanju od 60min (ukupno 60 radionica kroz 8 mjeseci) pod stručnim vodstvom pedagoga i psihologa.

U utorak, 25. rujna u 18:00 sati u prostorijama Praktikuma na adresi Drniška 20/1, Srednjaci  imati čete priliku vidjeti konkretne primjere aktivnosti u sklopu programa, te upoznati voditeljice!

Lokacije provedbe programa: Drniška 20, Srednjaci, utorkom i petkom od 17:00–18:00 sati, te Gajeva 2, Centar, ponedjeljkom i četvrtkom od 17:00–18:00 sati.

Roditelji će redovito dobivati osvrt o napretku i smjernice za daljnji individualni rad s djetetom. 

Cijena mjesečne članarine iznosi 400 kn (ukupno za Pripreme za školu potrebno uplatiti 8 mjesečnih članarina, plativo u cijelosti ili kroz mjesečne rate).

Polaznici će prolaziti kroz različite aktivnosti i igre kojima će razvijati vještine potrebne za uspješnu prilagodbu zahtjevima škole:

-Pravilan hvat olovke, jasna linija uz adekvatan pritisak na podlogu – Definiranje jednostavnijih pojmova, prepričavanje kraćeg događaja ili priče u pravilnom slijedu – Rastavljanje i sastavljanje poznatih riječi na slogove, imenovanje i razlikovanje glasova u riječima – Razumijevanje prostornih i vremenskih odnosa -Razumijevanje odnosa broja, oblika i količine – Zadržavanje pažnje na zadacima -Poštivanje pravila i suradnja s drugima 

U program su uključene i tri terenske radionice kojima će polaznici upoznati školsko okruženje, snalaženje u prometu te vježbati matematiku u pokretu. Sve ostale detalje možete pogledati na Pripreme za školu  Prijave i upite možete slati na: info@udruga-praktikum.hr

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari